Nagrađena Slađana Kajkut: Odlična učenica uprkos bolesti

Objavljeno: 28. 1. 2016 u 08:49h

Među 17 nagrađenih srednjoškolaca juče se našla i Slađana Kajkut, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, ali bolest je nije spriječila da bude odlična učenica puna znanja.

“Ovo mi je prva nagrada i zaista je veliko zadovoljstvo i čast dobiti je. U početku školovanja bilo mi je teško ići u školu, tada sam imala velike poteškoće u hodu. Zahvaljujući brojnim operacijama i liječenju sada se bolje krećem, a ako se ima cilj i ako se želi boriti u životu – ništa nije teško”, kazala je Slađana.

Da postigne odličan uspjeh zaslužna je i majka Milja, koja punih 13 godina dovodi Slađanu u školu i zajedno se bore za bolje sutra.

“Nezavisne” su ranije pisale o ovoj hrabroj i vrijednoj učenici i kako ju je u osnovnu školu majka Slađanu čak nosila na svojim leđima. A Slađana je od prvih školskih dana bila odličan đak, sa dvije želje: da bude bolje i redovno ide u školu. Zdravstveno stanje se poboljšalo, ali i dalje hoda uz pomoć mame i planira studiranje na Ekonomskom fakultetu.

Majka Milja ističe kako se Slađana pokazala kao dijete s pozitivnom energijom, a ponosna je na ovu nagradu.

Povodom školske slave, Svetog Save, juče je u Banskom dvoru najboljim učenicima uručeno po 150 KM i knjiga “Ko lepi san'”, autora Nadežde Lazarević-Kovačević.

Ljubinka Dragojević, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti, rekla je da su Dani Svetosavlja lijepa prilika da se učenicima oda priznanje za njihov rad, trud i zalaganje.

“Oni nisu samo odlični učenici, već su i veoma aktivni u vannastavnim aktivnostima i kao takve ih nastavnička vijeća biraju za najbolje”, kazala je Dragojevićeva.

Dragana Dobraš, učenica Gimnazije, koja poslije završetka srednjoškolskog obrazovanja planira da upiše studij medicine, kaže da svaka dobijena nagrada za nju predstavlja dalji podsticaj da se trudi i zalaže za odličan uspjeh.

David Baralić, učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole, rekao je da će školovanje nastaviti na banjalučkom Elektrotehničkom fakultetu i da ova nagrada znači i njegovu obavezu da opravda očekivanja koja grad ima od njega uručujući mu ovu nagradu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nagradena-sladana-kajkut-odlicna-ucenica-uprkos-bolesti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot