Svečanost u Banskom dvoru u Banjaluci: Uspješna premijera Svetosavskog bala

Objavljeno: 27. 1. 2016 u 08:42h

Starogradske pjesme, igre i valcer obilježili su prvi Svetosavski bal, koji je u ponedjeljak uveče održan u Banskom dvoru.

Manifestaciju koju je organizovalo Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava”, priređenu u čast prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvjetitelja, otvorio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

“Svetosavski bal je u duhu tradicije srpskog naroda, koju sam rado podržao. On se u Srbiji održava više od 150 godina i drago mi je što se toj tradiciji priključila i Banjaluka”, rekao je Čubrilović.

Ljudi iz političkog života Republike Srpske bili su među najbrojnijim zvanicama, a ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je značaj  Svetog Save u tradiciji srpskog naroda.

“Bitno je da se obilježi dan kada se svi sjetimo velike svjetovne i duhovne ličnosti našeg naroda. Ovaj bal je idealna prilika za to”, kazao je Malešević.

Predsjednik Upravnog odbora KUD-a “Sveti Sava” Milenko Dulić naglasio je da je cilj bala bio da obogati svetosavski program i proširi kulturnu ponudu grada.

“Želja i cilj su nam da bal preraste u tradiciju”, rekao je Dulić, koji je sa 50 članova ovog društva učestvovao u jednočasovnom kulturno-umjetničkom programu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/svecanost-u-banskom-dvoru-u-banjaluci-uspjesna-premijera-svetosavskog-bala/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])