Majka optužuje: Doktorica mi je za prevoz bebe tražila novac

Objavljeno: 23. 1. 2016 u 08:09h

 Disciplinska komisija provjeriće postupke doktorice Vesne Novaković, šefa Odjeljenja za intenzivnu njegu u banjalučkom Kliničkom centru.

Uprava je zatražila utvrđivanje  odgovornosti Novakovićeve za primanje mita. Nju je optužila Aleksandra Vesić, majka jedne od četiri bebe koje su zbog kvara respiratora prebačene u Beograd. Majka je, tvrdi, za kvar saznala tek u Srbiji, a za prevoz djeteta, doktorica je tražila  novac. Navodi i da je prećutala činjenice o zdravstvenom stanju bebe.

“Raznorazne priče, insistiranje da otac dolazi u onu sobicu koja je većini majki poznata. Razgovor sa ocem. Ja ne znam da li je za doktorsku profesiju relevantno čime se roditelj bavi, naročito otac”, kaže Aleksandra Vesić.

Doktorica Vesna Novaković u pismenom saopštenju poručila je da neće davati izjave dok se ne okonča postupak utvrđivanja odgovornosti. Mirko Stanetić, direktor  UKC RS, poručio je za ATV da će navode o primanju mita detaljno provjeriti disciplinska komisija. Kaže i da o djetetovom zdravlju sve piše u otpusnoj listi, i da se tvrdnje o nesavjesnom liječenju neće provjeravati.

“Objavljivanjem članka u kojem je gospođa iznijela optužbe na račun koleginice doktorice Vesne Novaković, bez ikakve želje da prejudiciramo bilo kakvu odluku, mi smo pokrenuli utvrđivanje odgovornosti, što je potpuno normalna reakcija”, rekao je Mirko Stanetić, direktor UKC RS.

Aleksandra Vesić jutros se sastala sa ministrom zdravlja, Draganom Bogdanićem. Tvrdi da joj se ministar izvinio za sve što je preživjela, ali da ništa konkretno nije obećao. Prethodnih dana javljale su joj se majke koje su, tvrde, imale problema sa doktoricom Novaković. Mnoge su o svojim iskustvima pisale i na portalu ATV-a. Kažu da je scenario identičan: loše vijesti o bebi, razgovor sa ocem i uzimanje novca. Vesićeva kaže da nezadovoljne porodilje pripremaju kolektivnu tužbu.

“Ne mislim stati na ovome. Organizovala sam se i putem stranice iskustvo porođaja u Banjaluci, pokrenula sam apel da mi se jave i druge majke sa njihovim slučajevima, ne mora biti vezano za ovaj moj, da insistiramo na tom da se oni koji su odgovorni dovedu tamo gdje treba”, rekla je Aleksandra Vesić.

Ona tvrdi da ne krije činjenicu da je njen sinčić bolestan, i da ljekari sumnjaju na rijetku genetsku bolest. Kaže da ne želi da narušava ugled ustanove i ljekara, već samo da se odgovorni istjeraju na čistac. Iz  Kliničkog centra poručuju da će odluku donijeti nakon izvještaja disciplinske komisije.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/majka-optuzuje-doktorica-mi-je-za-prevoz-bebe-trazila-novac/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])