Obveznice uvećale sedmični promet Banjalučke berze

Objavljeno: 22. 1. 2016 u 15:53h

Na ovosedmičnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 3.759.737,43 KM, kroz 932 transakcija.

Akcijama na službenom berzanskom tržištu – segment fondova ostvareno je 51.476,81 KM što predstavlja 1,37 posto od ukupnog ovosedmičnog prometa.

Na službenom berzanskom tržištu – lista B najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije Telekom Srpske a.d. Banjaluka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 202.408,72 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,61 KM.

Kod akcija na službenom berzanskom tržištu – segment fondova najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije ZIF Zepter fond a.d. Banjaluka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 18.258,00 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 8,50 KM, čime je ostvaren pad od 2,30 posto u odnosu na kraj prošle sedmice.

Obveznicama je ostvaren promet od 3.178.366,58 KM, što predstavlja 84,54 posto ukupnog ovosedmičnog prometa. Najveći promet je ostvaren obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 10, kojima se trgovalo u vrijednosti od 2.552.579,10 KM.

Kod akcija na slobodnom tržištu najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije emitenta Popovo polje a.d. Trebinje, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 114.040,80 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 0,45 KM.

Na ovosedmičnom trgovanju zaključena su tri REPO posla sa hartijama od vrijednosti ZTC Banja Vrućica a.d. Teslić, Republika Srpska – izmirenje ratne štete 1, ukupne vrijednosti 23.927,42 KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obveznice-uvecale-sedmicni-promet-banjalucke-berze/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot