Banjaluka: Oronule zgrade prijetnja za sve

Objavljeno: 21. 1. 2016 u 13:57h

Na području užeg centra grada, kao i brojnim gradskim naseljima, ima na desetine objekata koji su oronuli i u veoma lošem stanju, a osim što narušavaju izgled okoline, oni ugrožavaju i bezbjednost pješaka, vozila i okolnih objekata.

Mještanka naselja Čaire, Ivana Milutinović kaže da ima i previše ruševnih objekata.

“Moje naselje se nalazi na kilometar od centra grada a puno je starih i oronulih kuća. Pitanje dana je kada će se neka od tih kuća obrušiti na nekog prolaznika. Gotovo da nema dijela grada koje nema po nekoliko takvih objekata. Smatram da bi trebalo izreći kazne njihovim vlasnicima, ukoliko ne žele da ih saniraju”, kazala je  Milutinovićeva.

Odjeljenje za inspekcijske poslove, nema tačne podatke u kojim naseljima ima najviše ruševnih objekata, ali procjenjuju da su ovi objekti najbrojniji u Obilićevu, desnoj i lijevoj Novoseliji, Srpskim toplicama i Vrbanji.

“Mi smo u julu 2007. godine posljednji put izvršili snimanje  dijela područja grada, pri čemu je identifikovano 100 ovakvih objekata. Rekonstrukcija i obnavljanje tih objekata nije u našoj nadležnosti”, rekli su u Odjeljenje za inspekcijske poslove. Dodaju da urbanističko-građevinski inspektor, naređuje da se postavi obavještenje sa upozorenjem ili sigurnosna traka ukoliko neki od ovih objekata ugrožava bezbjednost prolaznika i bezbjednost u saobraćaju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-oronule-zgrade-prijetnja-za-sve/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])