Snijeg se otopio, krateri na ulicama Banjaluke

Objavljeno: 20. 1. 2016 u 08:22h

Otapanje prvog ovogodišnjeg snijega donijelo je probleme vozačima u prigradskim naseljima, jer su se na putevima pojavile rupe, koje ugrožavaju bezbjednost saobraćaja.

U pojedinim mjesnim zajednicama uništene su i bankine, odnosno pojas između kanala i asfalta, što je dodatni problem vozačima.

U Kuljanima, ko zna koji put u posljednjih nekoliko godina, rupe su se pojavile na kolovozima poslije topljenja snijega, pa je gotovo nemoguće proći automobilom.

Vozači se svakodnevno žale da je kolovoz u lošem stanju.

“Katastrofa! Teško se mimoiđu dva automobila zbog rupa i uskog puta, a da ne pričam o slučaju kad naiđe autobus. Mimoilaženje je prava umjetnost. Rupe su prekrivene vodom i oni koji ne znaju kakvi su to krateri, oštećuju automobil. Gradske vlasti bi morale da saniraju ovaj kolovoz”, rekao je jedan od vozača, koji se predstavio samo kao Aleksandar.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Bojan Kovačević apsolutno je saglasan sa mještanima.

“To nisu rupe, već rupetine. Poslije vremenskih neprilika obavezno se pojave, najvjerovatnije zbog loše pripreme. Putari s vremena na vrijeme dođu, pokrpe rupe, ali poslije svake kiše i snijega ponovo se pojavljuju. Postavlja se pitanje isplativosti njihovog saniranja”, rekao je Kovačević.

Sličan problem muči i stanovnike Debeljaka.

“Rupe na putevima su naša svakodnevica dugi niz godina”, kratko je prokomentarisao stanovnik tog naselja Vaso Drašković.

U mjesnim zajednicama Motike i Drakulić muku muče sa bankinama.

“Putevi su solidni, ali pojas između kanala i asfalta, nekih pola metra, nije nasut šljunkom godinama. Putevi su uski i kada su bankine pune rupa dolazi do oštećenja automobila. Stanje se pogorša tokom jeseni i zime, u vrijeme kiša i snijega. Putari bi trebalo da obrate pažnji i na bankine”, rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Drakulić Ilija Đukić.

U Gradskoj upravi su rekli da sanacija puteva zavisi od vremenskih prilika.

“Očekujemo još padavina. Pratićemo stanje na terenu. Čim vremenski uslovi dozvole, biće obavljena tenderska procedura i sanacija”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Pješaci

Na mukama su i pješaci, jer je i njima otežano kretanje saobraćajnicama.

“Često hodam ovim putem. Svake godine se isto dešava. Kada se snijeg povukao ostale su još veće rupe i put svakim danom više propada. Teško se krećemo mi pješaci, ali i vozači”, rekla je mještanka Kuljana Mirjana Ribić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/snijeg-se-otopio-krateri-na-ulicama-banjaluke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])