Snijeg ponovo zatrpao Banjaluku

Objavljeno: 7. 1. 2016 u 08:45h

Taman kada se stanje na banjalučkim ulicama malo normalizovalo, snijeg je u poslijepodnevnim časovima ponovo počeo da pada. Tako će biti i na Božićno jutro. Meteorolozi kažu da nas čeka novih deset centimetara snijega.

“Nažalost nekih pet do deset centimetara snijega, negdje i iznad deset centimetara, a prije toga u južnim i centralnim krajevima biće i kiše, kako temperatura bude opadala ona se može lediti pri tlu tako da opasnost od poledice ponovo postoji”, izjavila je Milica Đorđević, meteorolog.

I s prognozama i bez njih, mještani u centru grada kažu – nema više čekanja. Stanari bulevara Cara Dušana danas su se sami organizovali, pa su napravili malu radnu akciju. Angažovali su se pa su očistili plato ispred zgrade, i ako obližnjeg autobuskog stajališta – da, kako kažu, ljudi mogu pristojno izaći iz autobusa. Ističu da nikada nije bilo ovako loše u gradu kao ove godine.

U odnosu na juče, znatno bolja situacija na gradskom trgu koji je većinom bio očišćen. Zato se prava bitka sa snijegom na trotoarima i dalje vodi kod hirurgije. Dražen Golubović, koji živi u blizini, kaže da ovako nešto ne pamti.

“Najveći je problem sa djecom, kad ih treba izvesti, kada treba prošetati, a to su blagodati djeci, jako teško se hoda, ništa nije pročišćeno”, kaže Dražen Golubović.

Slična situacija i u banjalučkom naselju Nova Varoš. Zbog uskih ulica i slabo očišćenih trotoara, nerijetke su bile i saobraćajne gužve.

Zimske službe i danas su bile na terenu, ali im Banjalučani poručuju da još nisu zadovoljni. Strahuju da će ih snježni nanosi dočekati i na Božićno jutro.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/snijeg-ponovo-zatrpao-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])