Kamena kuća dobila grijanje

Objavljeno: 7. 1. 2016 u 08:56h

Izgradnja centralnog vrelovoda za tvrđavu Kastel privodi se kraju, a ostalo je još samo da se saniraju prekopi kuda je prošla glavna cijev za grijanje.

“Kamena kuća je već dobila grijanje, a vremenom će na centralni vrelovod biti priključeni i ostali objekti na tvrđavi” rekli su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da je izgradnja ovog vrelovoda vrijedna oko 160.000 KM.

Rekonstrukciju prve dvije cjeline tvrđave Kastel finansirala je Evropska unija u vrijednosti od oko 3,5 miliona evra. Prva cjelina, koja je obuhvatila obnovu kamene kuće, kule pet, te jednog dijela bedema i kapije koja se nalazi sa strane gradske tržnice, završena je 2014. godine. U rekonstrukciju kamene kuće, koja je rađena u smislu izložbenog prostora, utrošeno je milion evra. Međutim, u toku su završni radovi i na drugoj cjelini, odnosno rekonstrukciji ljetne pozornice.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kamena-kuca-dobila-grijanje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot