Krivina na putu Prijedor – Banjaluka opasnost za vozače

Objavljeno: 3. 1. 2016 u 09:35h

Mještani potkozarskog sela Piljagići, već mjesecima od nadležnih traže da bolje označe i obezbijede dionicu puta koja prolazi kroz njihovo selo.

Mnogi mještani krivinu na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka zovu crnom tačkom. Saobraćajke su ovdje skoro svakodnevne. Kolotrazi su poseban problem, posebno sada u zimskom periodu zbog poledice. Mnoga auta koja slete na ovom dijelu puta završe na krovu.

Marko Piljagić i njegova sestra Marijana, glavni su pokretači peticije kojom traže da sporna krivina, i zvanično, bude označena kao “crna tačka”. Sve su poslali Ministarstvu saobraćaja i veza i Agenciji za bezbjednost saobraćaja. Oni su to prosiljedili dalje.

“U zadnjih mjesec dana nije bilo dana da ne bude neke saobraćajne nesreće. Skoro svaki dan je bilo, skoro je poginula žena. Dosta njih je poginulo u odnosu na prije par godina. Prije nekih par dana su samo stavili par znakova i to je to. Uglavnom, ništa se još nije poduzelo. Kako kažu, nepravilno je napravljena krivina, nema znakova za brzinu”, kazao je Marko Piljagić.

Analizom bezbjednosti saobraćaja na krivini u Piljagićima baviće se Putevi Srpske. Biće im potrebna dodatna pomoć.

“U konkretnom slučaju znači da će projektant izaći na teren, dobiće podatke o saobraćajnim nesrećama i vidjeti zbog čega se te saobraćajne nezgode dešavaju da bi postavio adekvatnu saobraćajnu signalizaciju”, izjavio je Saša Jasnić, rukovodilac odjeljenja za bezbjednost saobraćaja JP “Putevi Srpske”.

Krivina u Piljagićima, poslije analize, dobiće dodatnu siganlizaciju. Svi se nadaju da će to pomoći i da cijela priča neće ostati samo na toj pomoći.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/krivina-na-putu-prijedor-banjaluka-opasnost-za-vozace/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot