Kvalitet i tradicija najbolja preporuka mesnica Lazo i sin

Objavljeno: 1. 1. 2016 u 08:35h

Prodajemo isključivo domaće i kvalitetno meso prerađevine od mesa a tradicija duga 35 godina koju mesnice “Lazo i sin” ima, najbolja je preporuka kupcima. Posebno smo ponosni na naš ćevap jer se on kao i ostali naši proizvodi prave po originalnoj recepturi.

Tako priča Lazo Šešić, dugogodišnji mesar, čovjek koji je kao četvrti Banjalučanin imao svoju mesarsku radnju  u gradu.

“Svaki dan imamo bogatu i raznovrsnu ponudu teletine, junetine, jagnjetine, svinjetine, sušenog mesa, poslastica za roštilj, kobasice… Sve je to iz naše klaonice u Gornjoj Piskavici a produkt je stočara Potkozarja i Lijevča polja. Naše opredjeljenje je da ne uvozimo mesne polutke sumnjivog kvaliteta niti stoku iz inostranstva. Takva poslovna politika je garancija kvaliteta” ističe Šešić.

Pogonom za klanje stoke i obradu mesa u Gornjoj Piskavici, je moderno opremljena klaonica po svjetskim standardima.

“Povjerenje kupaca koje smo zadobili je naš uspjeh i zbog toga imamo kontinuiran rast i razvoj firme iz godine u godinu. Samo kvalitetom mesa zadovoljan kupac će ponovo doći” priča sadašnji “alfa i omega” proizvodnje, nasljednik majstora Laze, njegov sin Aleksandar Šešić.

Prema njegovim riječima, klaonica se prostire na 1.000 kvadratnih metara.

“Stoku smještamo u prihvatni boks, koja se nalazi u sklopu pogona. Odmah uz nju je klaonica i pogon za obradu mesa.  Najkvalitetniji komadi mesa idu u prodaju a druge mesne prerađevine pripremamo bez organskih dodataka i aditiva. Brojne nagrade i priznanja su dokaz da uz naš kvalitet  ide i cijena. To je prepoznao i grad Banjaluka, koji nam je prije tri godine dodijelio “Zlatnu plaketu grada”. Takođe, prošle godine smo na takmičenju trajnih proizvoda u Crnoj Gori osvojili prvo mjesto za dimljenu pečenicu” kazao je Šešić.

U proizvodnji i mesnicama zaposleno je 45 radnika.

“Tehnolog nadgleda svu  proizvodnju a da bi sve bilo kako treba provjerava inspekcija grada. Za ispravnost mesa garantuje Veterinarski institut “Slaven” rekao je Šešić, i naglašava da je “Mesnica kod Laze” jedina koja ima svoju registrovanu klaonicu.

Šešići ističu i humanitarni rad a samo za vrijeme prošlogodišnjih poplava u nekoliko navrata Crvenom krstu su donirali svoje proizvode.

Posebno su ponosi na sestrinsku firmu roštiljnice “Obeliks”.

“Tu glavnu riječ vodi moja sestra Renata. Naša deviza “za ćevap ispred svih” je opravdana jer ljubitelji dobrog zalogaja odu zadovoljni iz roštiljnica. I to je porodična tradicija jer je naš otac Lazo prvi uz mesnicu imao svoju roštiljnicu” zaključio je Aleksandar Šešić.

Ćevapi od 35 kilograma

Prema Šešićevim riječima u mesnicama se najviše kupuje “banjalučki ćevap”.

“Jedne godine smo na Trgu Krajine napravili “banjalučki ćevap” težak 35 kilograma u tradicionalnoj formi, a potom podijelili građanima. Riječ je o najboljem i najprepoznatljivijem proizvodu naše firme” rekao je Šešić.

 

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kvalitet-i-tradicija-najbolja-preporuka-mesnica-lazo-i-sin/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])