Banjaluka: Radno vrijeme ugostiteljskih objekata tokom predstojećih praznika

Objavljeno: 30. 12. 2015 u 09:02h

U periodu od 25. decembra ove godine do 14. januara 2016. godine, ugostiteljski objekti na području Banjaluke mogu da rade duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada, navedeno je u Zaključku koji je donio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Svi uostiteljski objekti na području grada mogu raditi u neograničenom radnom vremenu u dane: 01, 02, 07. i 14. januara 2016. godine.

Kako je navedeno sa sajtu Grada Banjaluka, u ostale dane navedenog perioda, ugostiteljski objekti mogu raditi jedan sat duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom, i to:

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće:
od 07.00 do 01.00 čas, radnim danima,
od 07.00 do 02.00 časa, vikendom (petak i subota).

Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta „zlatna kašika“:
od 07.00 do 02.00 časa, radnim danima,
od 07.00 do 03.00 časa, vikendom (petak i subota).

Noćni klubovi (disko-barovi, disko-klubovi/diskoteke i noćni barovi):
od 19.00 do 04.00 časa,
od 19.00 do 05.00 časova, vikendom (petak i subota).

Saloni za posebne prilike (svadbeni saloni i sl.):
od 07.00 do 04.00 časa.

U navedenom periodu, ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja,  rade u skladu sa radnim vremenom propisanim Odlukom – od 07.00 do 23.00 časa, radnim danima i vikendom (petak i subota).

Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, kojima je dodijeljen znak kvaliteta “zlatna kašika” mogu da rade od 07.00 do ponoći, radnim danima i od 07.00 do 01.00 čas, vikendom (petak i subota).

Kako se navodi u Zaključku, na republički praznik – Dan Republike 09. januara 2016. godine (subota), na području grada Banjaluke, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, mogu da rade od 08.00 do 13.00 časova:

prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i proizvodima od mesa (mesnice);

prodajni objekti samostalnih preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe).

prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare);

Poslodavac je dužan radnicima, koji će raditi na Dan Republike – omogućiti ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Gradonačelnik je donio ovaj Zaključak na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka i ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće republičke i vjerske praznike, kako bi se obezbijedila bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda.

Gradska uprava: Neradni dani 1. i 2. januar

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Gradska uprava Grada Banjaluka neće raditi u dane republičkog praznika Nove godine – 1. i 2. januara. Prvi radni dan je 4. januar 2016. godine.

Takođe, 31. decembra, radno vrijeme Prijemne kancelarije Gradske uprave i Uslužnog centra Borik će biti od 8 do 17 časova.

Inače, Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-radno-vrijeme-ugostiteljskih-objekata-tokom-predstojecih-praznika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot