Kričerkini keksići očarali Banjalučane: Slatka radost za oči i stomak!

Objavljeno: 28. 12. 2015 u 12:42h

Jelena Protić, koja se krije iza imena Kričerka, za kratko vrijeme otkako pravi najslasnije medenjake, očarala je nepca brojnih Banjalučana. Iz Jeleninog doma šire se očaravajući mirisi, kojima, posebno u zimu i pred praznike, malo ko može odoljeti.

Njen, već sada, pravi mali brend “Kričerka's Cookies & More” zaslužan je za osmijeh na licu mnogih mladenaca, slavljenika na rođendanima, a tokom božićnih i novogodišnjih praznika krasiće i mnoge domove u gradu. Medenjaci nam stižu u divnim paketićima, šareni, u obliku pahuljica, rukavica, zvjezdica, jelki…

Medenjaci s malom tajnom

Iako se prave od putera, meda, brašna, jaja i začina, Kričerkini medenjaci imaju onu posebnu notu, umjetničku. Degustatori kažu da im je isprva žao da kvare takvu umjetnost grickanjem, ali miris i ukus začina je naravno presudan, pa često na stolu ne ostane ni mrvica.

Jelena je počela da se bavi ovim poslom tek prošle godine kada je ostala u drugom stanju i shvatila da ima vremena napretek.

“Očekujući prinovu počela sam da istražujem koji su to kolači koje odrasli i djeca mogu bezbjedno da konzumiraju. Svi putevi su me vodili na jedno, a to su medenjaci. Ono što me najviše ispunjava jeste ukrašavanje koje daje lični pečat svakom medenjaku. Spektar želja ljubitelja medenjaka je izuzetno širok. Šaram ih u zavisnosti od povoda. Do sada sam ih radila za svadbe, rođendane, obilježavanje godišnjica, Božić, Novu godinu”, priča za Press Jelena Protić.

Sve češće radi i keksiće s logotipom firmi, kao i praznične setove i pakovanja. Inspiraciju, kaže, pronalazi gdje god može da nađe neki lijep motiv.

“Pošto ne znam da heklam, a volim “čipkane” medenjake, sada sam u fazi kada po kućama prijatelja tražim prašnjave heklane stolnjake kako bih uzela mustru”, priča kroz šalu Kričerka.

Delikatan postupak

Ipak, za izradu medenjaka potreban je trud i vrijeme, nekada to traje nekoliko dana.

“Tijesto kada se zamijesi, zbog svoje strukture, treba da odstoji najmanje 12 sati u frižideru. Nakon toga slijedi isjecanje kalupima i pečenje. Potom, mora da se suši najmanje 12 sati, jer medenjak mora biti potpuno suv i ohlađen kada se šara. U zavisnosti od vrste šare, ukrašavanje može da potraje i nekoliko dana”, pojašnjava Jelena.

Ljudi sve više počinju da uviđaju da im ne treba mnogo novca da dragoj osobi poklone originalan poklon. Sve je veći broj onih koji umjesto uobičajene čokolade ili bombonjere rado biraju medenjake. Jelena u ove praznične dane ima pune ruke posla.

“Sve u svemu, iza mene je period nespavanja, jer imam devetomjesečnu bebu, pa moje radno vrijeme traje do kasno u noć”, dodaje ona.

Jelena se nada da će njeni proizvodi naći put do svih sladokusaca koji vode računa o tome šta jedu i koji cijene trud uložen u svaki izrađeni keksić. A kako izgleda Jelenino carstvo medenjaka možete pogledati i na njenoj Fejsbuk stranici “Kričerka's Cookies & More”, a tu je možete upitati i za onu tajnu s početka teksta.

Jelenini slatkiši po “zmajevom” receptu

Jelena Protić je napravila keksiće i to u obliku zmajevih stopica za promociju domaće bajke “Avanture Trbe i Dugog”, autora Jelene Kojović Tepić. Djeca su bila oduševljena, brzo su smazala sve medenjake.

“Kričerkina namjera je da dođe do srca najmlađih sladokusaca, a brzo pojedeni kolačići na promociji mi potvrđuju da sam odabrala dobar put. Izuzetno je važno da podržavamo jedni druge i da se o dobrim projektima čuje i piše. Tako da sam sasvim sigurna da bih učestvovala na još nekim promocijama ukoliko se za to ukaže potreba”, dodaje sagovornica.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kricerkini-keksici-ocarali-banjalucane-slatka-radost-za-oci-i-stomak/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot