Ljiljana Praštalo iz Banjaluke: Kreatorka odijela za kućne ljubimce (FOTO)

Objavljeno: 26. 12. 2015 u 12:09h

Ljiljana Praštalo iz Banjaluke penzionerske dane učinila je zanimljivim jer se odnedavno počela baviti kreiranjem i šivanjem odjeće za kućne ljubimce, a prije svega pse.

Iako je joj je prvobitna želja i ideja bila da otvori hotel, odnosno pansion za pse, od toga je odustala u nedostatku prostora, a zbog zahtjeva prijateljica koje imaju pse da njihovim ljubimcima skroji odijelo, odlučila se za šivanje.

“Šivanje mi je inače hobi i kako sam počela da pravim jednoj prijateljici, pa drugoj onda sam počela to da radim. Postala sam član Udruženja ‘Dragansgarden’, gdje su ostali članovi pokazali oduševljenje i rekli mi da je odjeća za kućne ljubimce posebno tražena u inostranstvu”, priča nam Praštalo.

Ova odijelca uglavnom šije od dječje odjeće, te materijala za kabanice, ali i starih kišobrana.

Ideja joj, kaže, ne nedostaje jer to što radi voli, a odjeću šije i prema mjerama kućnih ljubimaca.

“Iako su iste rase psi, njihova težina može da bude veoma različita, pa tako i garderoba. Na primjer, bišon može da bude od jedan do osam kilograma, drugi od šest, što utiče na veličinu”, kaže ona.

Ljubav prema psima ranije je uticala na njenu odluku da udomi dva psa iz azila, a kaže da je planirala dio zarade od ovog hobija da donira upravo azilu.

Kako bi vlasnicima kućnih ljubimaca predstavila ono što radi, planira da napravi i modnu reviju kada bude sajam kućnih ljubimaca.

“Odjeća za pse je posebno praktična za zimu, kada je hladno. Pored toga ima i ljetni dekor sa kapicama, suncobranima i svečana odijela”, rekla je Praštalo.

Očekuje da će svoje radove izlagati i u Švedskoj za vrijeme uskršnjeg sajma, te tako će njena odijelca stići i do kućnih ljubimaca u inostranstvu.

Što se tiče neobičnijih zahtjeva, nedavno je Ljiljana dobila prijedlog da napravi odijelo za četvoronožnog čuvara jednog kafića, psa Srećka, a za koji je u toku šivanje odijela sa oznakom “sektor”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ljiljana-prastalo-iz-banjaluke-kreatorka-odijela-za-kucne-ljubimce-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot