Za grad 2015. godina finansijski uspješna

Objavljeno: 25. 12. 2015 u 08:26h

Godina koja je na izmaku bila je uspješna za grad, jer je stabilizovana finansijska situacija i biće pozitivno završena. Ovo je juče na novogodišnjem prijemu za novinare rekao gradonačelnik Slobodan Gavranović.

“U narednoj godini planiramo da investiramo više od 2,5 miliona KM u Poslovnu zonu u Ramićima. Uz taj novac, te desetak investitora, na proljeće stvorićemo uslove za otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Gavranović.

Kazao je da je dobio uvjerenje rukovodstva “Toplane” da kontinuirano obezbjeđuju dovoljne količine mazuta i da će grijanje biti redovno i kvalitetno.

“Grad je preuzeo “Toplanu” sa 150 miliona KM gubitka, koji je jako teško riješiti. Iduće godine želimo, ako dobijemo podršku i potrebna sredstva, da potpuno izbacimo iz funkcije kotlovska postrojenja na mazut i da Banjaluka pređe na isplativi energent biomasu”, naveo je Gavranović.

Govoreći o izgradnji mosta u Priječanima, Gavranović je istakao da je grad dobio uvjerenja da će on biti završen do Nove godine.

“Čim će rok ponovo biti pomjeren, očigledno postoji problem. Moraćemo sjesti sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i izvođača radova i vidjeti u čemu je problem”, naveo je Gavranović.

Još je dodao da mu je želja da saradnja sa predstavnicima sredstava informisanja i u 2016. godini bude uspješna.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-grad-2015-godina-finansijski-uspjesna/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot