Banjaluka: Kafići i restorani duže otvoreni za vrijeme praznika

Objavljeno: 23. 12. 2015 u 12:56h

Ugostiteljski objekti u gradu, tokom prazničnih dana, od 25. decembra do 14. januara mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme.

Svi ugostiteljski objekti mogu raditi neograničeno prvog, drugog, sedmog i 14. januara, navodi se u zaključku koji je donio Slobodan Gavranović gradonačelnik.  Ostalih dana prazničnog perioda ugostiteljski objekti mogu raditi jedan sat duže u odnosu na propisano radno vrijeme.

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće mogu raditi od sedam do 1. čas iza ponoći radnim danima i od sedam do 2.časa iza ponoći,  vikendom. Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta “zlatna kašika” mogu raditi od sedam do 2. časa radnim danima i od sedam  do 3. časa iza ponoći vikendom.

Noćni klubovi – disko-barovi, disko-klubovi i noćni barovi mogu raditi od 19. do 4 časa radnim danom i od 19. do 5.časova vikendom, a saloni za posebne prilike kao što su svadbeni od sedam  do 4 časa. U ovom periodu ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja rade u skladu sa propisanim radnim vremenom od sedam  do 23 časa radnim danima i vikendom.

Na Dan Republike 9. januara na području grada, mimo odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, od osam  do 13  mogu da rade mesare, prodavnica mješovite robe i cvjećare.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kafici-i-restorani-duze-otvoreni-za-vrijeme-praznika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])