Banjaluka: Roditelji iz Lazareva traže više mjesta za igru mališana

Objavljeno: 22. 12. 2015 u 19:44h

U naseljima Lazarevo 1 i 2, koja ukupno imaju oko 20.000 stanovnika, postoje samo dva dječja igrališta pa roditelji smatraju da najmlađi trebaju još prostora za igru.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, smatra da je stanje u ovoj MZ povodom dječjih igrališta i sportskih terena loše.

“Naši najmlađi mještani na raspolaganju imaju samo dječje igralište u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka i jedan sportski teren kod Osnovne škole ‘Borisav Stanković’, koji se nalazi u lošem stanju. Djeca koja su udaljena od ovih igrališta primorana su da se igraju na ulici”, kazao je Slavnić.

Za sljedeću godinu prioritet ove MZ je izgradnja sportskog dječjeg igrališta u Bulevaru Milutina Milankovića, te dječjeg igrališta u sklopu OŠ “Borisav Stanković”, za šta, navodi Slavnić, imaju saglasnost od direktora ove obrazovne ustanove.

Posljednje dječje igralište u MZ Lazarevo 2 izgrađeno je prije četiri godine, a od tada pa do danas od nadležnih se traži i izgradnja igrališta između Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” i crkve Lazarica, čime bi bilo izgrađen jedan centralni kompleks, ali i zadovoljene sve veće potrebe za slobodnim prostorom gdje bi se djeca mogla igrati.

“Naselje Lazarevo veoma je uređeno, ali nema dovoljan broj igrališta za djecu. Posljednje igralište u našem naselju je izgrađeno u Dubičkoj ulici. Ono nije dovoljno za potrebe brojnih mališana. Za sljedeću godinu prioritet naše MZ je izgradnja još jednog igrališta u naselju, koje bi bilo smješteno između Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’ i crkve Lazarica. Odbor škole već se složio s tim da nam ustupi zemlju za potrebe izgradnje prijeko potrebnog igrališta”, istakao je Milenko Roljić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 2.

Majka Ljiljana R. kaže da mora dvogodišnju kćerkicu voditi na igralište udaljeno više od dva kilometra.

“Iako živim u blizini škole, njihovo igralište nije baš prilagođeno maloj djeci. Ljetos mi to nije predstavljalo toliki problem, ali kad je zahladilo nije prijatno voziti dijete u kolicima dva kilometra da bi se malo poigralo, pogotovo zato što je uz tranzit oštar vjetar. Tako mi iz Šumadijske ulice, koja je skoro na početku naselja, idemo sa dječicom na igralište u Ulicu Zmaj Ognjenog Vuka, koja je na kraju naselja”, ispričala je ova majka.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-roditelji-iz-lazareva-traze-vise-mjesta-za-igru-malisana/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])