Razbojništvo u banjalučkom naselju Borik: Opljačkan vlasnik preduzeća Dim-dim

Objavljeno: 5. 12. 2015 u 11:13h

Vlasnik firme “Dim-dim” Dušan Travica i njegova supruga Steva brutalno su pretučeni i opljačkani kada su trojica razbojnika u noći između četvrtka i petka provalila u njihovu kuću u ulici Rade Vranješević u banjalučkom naselju Borik.

Tokom pljačke u kući je boravio njihov maloljetnim sin. Kako saznajemo, napadači su na glavama nosili fantomke i bili su naoružani pištoljem. Na sprat kuće gdje supružnici Travica borave popeli su se tako što su obili vrata na prodavnici koja se nalazi u prizemlju a potom ušli u stambeni dio objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, razbojnici su od supružnika tražili da im predaju novac a kada su naišli na otpor Dušana i njegove supruge počeli su da ih tuku nanijevši im povrede u predjelu glave i tijela. Šta se dalje dešavalo u petak nije bilo moguće saznati jer se provodila intenzivna istraga ovog razbojništva. Uprkos našim velikim naporima  do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske”  nije bilo moguće stupiti u kontakt sa Travicama. Oni su dan proveli u policiji.

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u petak su rekli da su pacijenti D. T. (64) i S. T. (60) u ovu zdravstvenu ustanovu primljeni oko pet časova ujutro.

“Ukazana ime je ljekarska pomoć nakon čega su pušteni na kućno liječenje” kazali u pomenutoj zdravstvenoj ustanovu.

Kod kuće porodice Travica ekipa “Glasa Srpske” zatekla je samo policiju i ponekog građanina koji u prolazu zbunjeno gleda šta se zbilo. Komšije Travica bili su šokirani kada su čuli šta se dogodilo.

“Sa prozora sam vidjela policiju. Nisam znala šta se događa dok nisam krenula u prodavnicu gdje su mi rekli da ne radi jer su vlasnici opljačkani”  kazala je jedna od komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da su Dušan i Steva dobri kao komšije te da često kod njih kupuju suvomesnate proizvode.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, ne navodeći ni inicijale oštećenih, u petak su rekli da je pomenuti slučaj policiji prijavljen oko četiri časa poslije ponoći.

“Nakon uviđaja policija je nastavila rad na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio preduzimanje svih mjera i radinji u cilju pronalaska izvršilaca pomenutog krivičnog djela ” kazali su u CJB Banjaluka.

Mada to juče niko nije želio da potvrdi a ni demantuje špekulisalo se da su pljačkaši od Travica oteli od nekoliko desetina do nekoliko stotina hiljada maraka.

Iz policije su saopštili da će materijalna šteta pričinjena ovim djelom biti naknadno utvrđena.

Mesnica

Preduzeće “Dim-dim” već duže vrijeme bavi se proizvodnjom mesa i mesnih prerađevina. Svojim proizvodima snabdijevaju brojne markete na području Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/razbojnistvo-u-banjaluckom-naselju-borik-opljackan-vlasnik-preduzeca-dim-dim/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])