Studenti u Banjaluci danima se tuširaju hladnom vodom

Objavljeno: 4. 12. 2015 u 09:51h

Studenti iz Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci već nekoliko dana nemaju tople vode u paviljonima, a zbog tuširanja hladnom vodom više ih se razboljelo, potvrdili su studenti, a i nadležni u ovoj ustanovi.

“Voda je danima hladna, ali moramo se kupati, tako da se mnogo studenata već prehladilo. Ponekad kasno noću ima malo mlake vode, ali to je kratkotrajno”, kazala je studentkinja Gorana Telebak.

Zoran Bozalo, student, kaže da je proteklih dana imao malo sreće jer je ustajao rano ujutru, pa je uhvatio mlaku vodu za tuširanje.

“Mlaka voda se brzo potroši, stanje je alarmantno zbog toga što je napolju hladno, a svi se kupaju hladnom vodom”, govori Bozalo, dok student Miloš Miletić kaže da je djevojkama još teže jer imaju dužu kosu.

U Upravi Studentskog doma kažu da je problem nastao zato što je zbog neobično visokih temperatura napolju isporuka toplotne energije umanjena, što nije dovoljno za zagrijavanje vode.

Kako navode iz Uprave, od utorka ove sedmice su pokušali toplu vodu naizmjenično puštati, tako da paviljoni svaki drugi dan dobiju toplu vodu, međutim ova ideja nije bila najbolje rješenje. Zato su odlučili danas preći na drugi način rada kotlovnica i grijanje vode na struju, dok se temperature ne spuste napolju, a isporuka grijanja iz “Toplane” postane bolja.

“Studenti već neko vrijeme nemaju toplu vodu zbog toga što nam je isporuka toplotne energije znatno manja u odnosu na protekli period. Sada smo se dogovorili s tehničarima da pređemo na grijanje na struju kao u ljetnom periodu, jer studenti ne smiju ispaštati”, istakao je danas Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Iz “Toplane” poručuju da se toplotna energija isporučuje u skladu sa spoljnim temperaturama, te da nedostatak tople vode u paviljonima nije u njihovoj nadležnosti.

U tehničkoj službi Studentskog centra kažu da se u zimskom periodu prelazi na zagrijavanje vode uz pomoć toplotne energije koju dobijaju iz “Toplane”. Navode da pojedini studenti koriste i grijalice kao dodatni način dogrijavanja soba, a ukoliko bi se i voda zagrijavala na struju, došlo bi do preopterećenja.

“Zasad imamo oko 40 stepeni isporuke iz ‘Toplane’, a oko 70 stepeni nam treba da tople vode ima u dovoljnim količinama”, kažu u tehničkoj službi.

Zagrijavanje vode na struju se koristi ljeti, te kažu da će donijeti značajne izdatke centru ako vodu krenu zagrijavati na struju i tokom grijne sezone.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studenti-u-banjaluci-danima-se-tusiraju-hladnom-vodom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])