Orlovački put u Banjaluci pun blata i odrona (FOTO)

Objavljeno: 4. 12. 2015 u 20:34h

Dotrajala putna infrastruktura i veliki broj odrona koji su nastali još u prošlogodišnjim poplavama predstavljaju pravu muku za mještane Orlovačkog puta u banjalučkom naselju Obilićevo 2 (nekada Potok).

Proteklih dana tako loš put do kuće, kako kažu mještani, postao je još lošiji zbog izvođenja radova na postavljanju vodovodne mreže, pa mještani koji žive u visinskoj zoni do stambenih objekata dolaze gazeći kroz veliko blato.

“Ulica u kojoj živim evo tek u 21. vijeku dobija vodu. Punih 20 godina nadležni nam obećavaju novi asfalt. Put je jako loš, a u ovo zimske dane ulicom teško automobile možemo voziti. Put je jako oštećen još u avgustovskim poplavama prošle godine, a sad se prekopavalo za vodovodnu mrežu pa je blato na sve strane”, kaže jedan od mještana.

Vanja Janča, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Oblićevo 2, istakao je da se tu ništa nije radilo da stanje bude bolje.

“Mi iz mjesne zajednice Obilićevo 2 svih ovih godina tražili smo, a posebno poslije poplave, da se nešto uradi povodom svih problema u ovom naselju. Pojedine kuće u visinskoj zoni nisu bezbjedne za život, mnoga klizišta u naselju nisu sanirana, kao ni brojni odroni na Orlovačkom putu”, naveo je Janča.

Predsjednik Savjata MZ kaže da su tražili od Gradske uprave da pošalje stručne službe da utvrde prioritete u ovom naselju, te da nije upoznat jesu li to na kraju učinili.

Luka Milanović, koji već 40 godina živi u ovoj ulici, kaže da je u njoj asfalt postavljen sad već davne 1985. godine.

“Od 2010. godine muči nas jedan odron, niko ga ne želi da sanira kao ni druge odrone koji su se pojavili u prošlogodišnjim poplavama. Odrone sami saniramo kako znamo i umijemo”, rekao je Milanović.

Božana Arambašić, mještanka, kaže da je zadovoljna što ulica napokon dobija vodu, ali je nezadovoljna što je izvođenje radova na vodovodnoj mreži krenulo u ove zimske dane.

“Tlo je nesigurno, mašine su kopale, a radnici i djeca idu kroz blato prvljavi do poslova i škole”, dodala je Arambašićeva.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, kazao nam je da su radovi na postavljanju vodovodne instalacije u pomenutoj ulici završeni.

“Čeka se isporuka buster stanice kako bi se novoizgrađeni cjevovod mogao pustiti u funkciju.

U okviru radova redovnog održavanja biće sanirana sva nastala oštećenja. A sanacija klizišta u toj ulici u ovoj godini nije u programu”, rekao je Šajić.

Orlovački put u Banjaluci 1

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/orlovacki-put-u-banjaluci-pun-blata-i-odrona-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot