Zbog pokušaja silovanja maloljetnice – 6 mjeseci zatvora!

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 15:30h

Banjalučki Okružni sud osudio je Bojana Kalabu (36) iz mjesta Bistrica kod Banjaluke na šest mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja maloljetnice T.L. početkom godine, rečeno je u Sudu.

Kalaba je pokušaj silovanja počinio 8. januara oko 18.00 časova kada je maloljetnicu dok je šetala povukao za ramena i rekao: “moraš biti moja i moram te silovati”.

“Oštećana se pokušala oteti, ali je optuženi uspio savladati i oboriti na asfalt. Potom joj je stavio jedno koljeno na grudi i držao za ruke jednom rukom, dok je drugom rukom pokušao da joj skine trenerku”, stoji između ostalog u optužnici.

U optužnici se dodaje da se maloljetnica opirala i da je u jednom trenutku uspjela da se oslobodi i udari optuženog u genitalije, kada ju je pustio, savijajući se od bolova. Maloljetnica je to iskoristila i pobjegla od optuženog, koga je kasnije prijavila policiji.

Kalaba je tokom suđenja rekao da se ne sjeća dijela događaja, jer je bio pijan, ali je dodao da je bio zaljubljen u T.L.

Sudija Vesna Stanković Ćosović istakla je da je Sud uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti da je Kalaba zbog pijanstva bio bitno smanjene uračunljivosti, da je djelo ostalo na pokušaju i da ranije nije osuđivan.

Kalaba nije prisustvovao izricanju presude.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zbog-pokusaja-silovanja-maloljetnice-6-mjeseci-zatvora/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot