Movembar u Banjaluci: Superbrke u borbi protiv muških bolesti (Foto)

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 13:54h

Treći put u Banjaluci, neformalna grupa građana “Superbrke” obilježile su Brkati novembar-Movember.

klx1

Iako nosi šaljivo ime, ovog projekat za cilj ima upozoriti na razne vrste raka koje napadaju muški pol, a posebno na opasnost od raka testisa i prostate. Mnoge javne ličnosti iz Banjaluke, ali i sami građani podržali su ovaj projekat i u kafeu “Pause” 1. novembra obrijali brkove i bradu koje su imali do tada i počeli da puštaju nove.

Prema riječima jednog od “Superbrka” Zorana Šišića, poznatijeg kao DJ Kazo, svijest o muškim bolestima u našoj zemlji je slabo razvijena i jedna ovakva istovremeno i šaljiva i edukativna akcija samo može pomoći.

klx2

Danas je počeo i završni program Movembara izlaganjem fotografija svih muškaraca koji su se podržali akciju i mjesec dana puštali brkove.

Fotografije su na prodaju i sav prihod od prodaje ide u Brkin fond, gdje se cjeli mjesec skupljao novac za šestogodišnjeg Vuka Majkića iz Prijedora, koji boluje od Glutarne Acidurije tip 1, i jedini je oboljeli u Bosni i Hercegovini.

Šišić kaže da će od prikupljenog novca pomoći i Nemanji Mlađenoviću, kome je dijagnostikovan neoplasma maligni testis.

klx3

Pokret “Movembar” nastao je 2007. godine na Novom Zelandu kako bi se prikupio novac za fondaciju za liječenje bolesti koje napadaju mušku populaciju, posebno karcinom prostate. Ova sjajna ideja se brzo proširila i danas se obilježava u cijelom svijetu.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/movembar-u-banjaluci-superbrke-u-borbi-protiv-muskih-bolesti-foto/||claudebot