Banjaluka: Ulica ničija, adresa b.b.

Objavljeno: 30. 11. 2015 u 08:38h

Stanovnici grada podnijeli su od početka godine 53 zahtjeva za dodjelu kućnog broja, a samim tim i za dobijanje adrese.

“Sugrađani koji nemaju kućni broj treba  da podnesu zahtjev. Podsjećamo da se obrazac za to može preuzeti u zgradi Gradske uprave”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je uz zahtjev  treba priložiti lokacijske uslove iz kojih se vidi položaj i prilaz objektu, i naznačiti koliko ima stambenih ulaza i poslovnih prostora.

“Potrebno je dostaviti i kopije građevinske dozvole, posjedovnog lista i katastarskog plana sa  taksom od  12 KM”, kazali su u Gradskoj upravi.

Još su dodali da u toku ove godine, nisu utvrđivani nazivi novih ulica.

“U narednoj godini planirano je da ulice u Česmi, Gornjim Motikama i dijelu naseljenog mjesta Pavlovac koji je u mjesnoj zajednici Saračica dodjele imena ulica. Samim tim domaćinstva će dobiti mogućnost da konačno dobiju adresu”, rekli su u Gradskoj upravi i naglašavaju da u Bronzanom Majdanu, Motikama, dijelovima Pavlovca, Priječana, Petrićevca te domaćinstva u novim ulicama nemaju adekvatnu numeraciju.

Stanovnici koji imaju kuće u bezimenim ulicama i bez broja tvrde da bi to trebalo konačno biti riješeno. U Česmi su se dosjetili i stavili putokaz sa natpisom “Ničija ulica”!

“Kao da živimo početkom prošlog vijeka kada su kuće nosile oznake imena sela i ono čuveno b. b. – bez broja. Mi što smo bez adrese kao i da ne postojimo. Niti možemo dobiti račune, vrijednosne pošiljke niti šta drugo. Srećni su oni koji poznaju poštara ili ljude iz dostavnih službi pa oni dobiju šta im je poslano”, priča mještanin Česme, koji nije želio da mu ime otkrivamo.

Ističe da zbog nedostatka ima brojne probleme po svim osnovama.

“Krenuću od najbanalnijeg primjera da mi je dijete neko veče poželjelo da jede picu a ja dostavljaču morao detaljno da objašnjavam gdje živimo, jer nemamo naziv ulice”, kazao je sagovornik “Glasa Srpske”.

Inicijative

Postoje inicijative da ulice u urbanom dijelu grada dobiju nazive znamenitih ličnosti iz istorije ali za sada se to svelo samo na ideje.

“Nema novih ni adekvatnih ulica kojim bi dobili nazive  ulica Patrijarha Pavla ili ulica Dijane Budisavljević”, kazali su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ulica-nicija-adresa-b-b/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot