Novi početak: Nekadašnji simbol Banjaluke ponovo proizvodi hljeb (Foto)

Objavljeno: 27. 11. 2015 u 16:05h

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić danas je u Banjaluci pustio u rad proizvodnu liniju industrijske pekare “Žitoprodukt”, čiji je kapacitet oko 30.000 hljebova za 24 časa.

zz1

Ivanić je rekao da “Žitoprodukt”, otvaranjem industrijske pekare, doživljava novi početak, dodajući da je ova firma, koja je osnovana 1948. godine, bila simbol Banjaluke i da će to ponovo postati.

On je dodao da prije novog investitora u “Žitoproduktu” nije bilo ništa.

zz2

“Otvaranje ovakvih pogona pruža nadu i osjećaj da se u privredi i ekonomiji Republike Srpske događa nešto pozitivno”, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Uprave i vlasnik “Žitoprodukta” Slaviša Krunić rekao je da je u ovu firmu uloženo 12 miliona KM i da je plan da ona postane lider na tržištu.

zz3

On je naveo da “Žitoprodukt” prije godinu dana nije imao radnike, mašine, niti viziju, te da je od 1995. godine jedva preživljavao.

“Plan nam je da ova firma bude ono što je bila osamdesetih godina prošlog vijeka”, rekao je Krunić.

On kaže da je u “Žitoproduktu” trenutno zaposleno oko 70 radnika, a da će u naredne dvije godine biti zaposleno još njih 400.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novi-pocetak-nekadasnji-simbol-banjaluke-ponovo-proizvodi-hljeb-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot