Banjaluka: Elektrotehnički fakultet obilježio 53 godine postojanja

Objavljeno: 27. 11. 2015 u 14:42h

Elektrotehnički fakultet /ETF/ banjalučkog Univerziteta danas je dodjelom priznanja i nagrada uspješnim studentima obilježio 53 godine postojanja.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da je na tržištu rada velika potražnja za svršenim studentima elektrotehničkih fakulteta, te da ovaj kadar vrlo brzo pronalazi posao.

Klokić, koji je prisustvovao svečanosti povodom Dana ETF-a u Banjaluci, naveo je da unutar resornog ministarstva postoji vid saradnje sa Srbijom posredstvom predstavništva Republike Srpske u toj zemlji, na osnovu koje se studentima sa ovih prostora pruža prilika da praksu imaju u nekim firmama u Srbiji.

“Sa dekanom ETF-a Brankom Dokićem razgovoraću kako da pronađemo način da ta saradnja bude još bolja”, rekao je Klokić novinarima.

atrt

Klokić, koji je bio student ETF-a u Banjaluci, smatra da je na zavidnom nivou kvalitet obrazovanja koji ova visokoškolska ustanova pruža studentima na kraju školovanja.

“To govori i činjenica da studenti nakon završetka školovanja, a ponekad i prije, vrlo lako pronalaze posao”, rekao je Klokić.

Dokić je rekao da će diplome ETF-a danas imati 45 diplomiranih inženjera, pet mastera i dva magistra.

“Nisam zadovoljan što imamo samo 45 diplomaca, jer je potražnja za ovom strukom mnogo veća”, istakao je Dokić.

On je poručio da je veliki izazov za fakultet da pokuša na njamu završi studije onoliko inženjera koliko ih tržište rada zahtijeva.

“Trebalo bi sa Vladom Srpske razmotriti šta je potrebno uraditi u narednom periodu kako bi se privukao veći broj kvalitetnih srednjoškolaca da studiraju ETF, jer, kako sada stvari stoje, posao im je zagarantovan”, rekao je Dokić.

On je precizirao da jedan od načina da se poveća prolaznost na ovom fakultetu jeste da se smanji broj studenata po profesoru, kao i da se izbace svi prevaziđeni sadržaji i da fokus bude na ono što je sada aktuelno.

Svjetlana Kovačević, kojoj je na svečanosti dodijeljena diploma inženjera elektrotehnike, na ETF-u je imala prosjek ocjena 9,29 i najbolji je student u svojoj generaciji.

Kovačevićeva je rekla da je na ETF-u dobro organizovan praktični rad, ali da uvijek može bolje, te izrazila želju da upiše drugi ciklus školovanja, nakon kojeg planira da ostane u Republici Srpskoj.

Svečanosti povodom Dana ETF-a prisustvovali su i konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-elektrotehnicki-fakultet-obiljezio-53-godine-postojanja/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot