Banjaluka: Do zubara preko kanti i lavora

Objavljeno: 25. 11. 2015 u 14:26h

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu koja je smještena u Poliklinici, zbog snježnih padavina, posljednjih dana je pod vodom jer krov prokišnjava.

Na drugom spratu, gdje je smještena Služba, pacijente umjesto medicinskog osoblja dočekuju kante i lavori koji skupljaju kišnicu koja prolazi kroz šupalj krov. I pored toga, zubari revnosno rade i pod kišnicom pacijenti popravljaju zube.

Zubari i ostalo medicinsko osoblje nisu bili raspoloženi da komentarišu uslove u kojima rade, samo bi mahnuli rukom i odlazili u svoje ordinacije kako bi pacijentima pružili uslugu.

Pacijenta Milku Vasić zatekli smo juče u čekaonici kako se premješta s jednog na drugi kraj prostorije da bi izbjegla kapi kišnice.

“Ovo je strašno u kakvim uslovim jedna zdravstvena ustanova radi, a koja je pri tome smještena u centru grada. Ne čekam ni deset minuta, a već ne mogu da izdržim ovaj neprijatni miris koji se širi od kišnice. Slagala bih kad bih rekla da nije koja kap kišnice pala i na moju glavu “, rekla je Vasićeva. Dodala je da ne može ni pomisliti kako je jadnim zubarima i sestrama, koji po cijeli dan provode u ovoj ustanovi, pitajući se šta će tek biti kad padnu veći snjegovi.

U čekaonici smo zatekli i Radenka Marića, koji ističe da situacija nije ništa bolja ni u drugim dijelovima zgrade.

”U vrijeme onih jakih kiša zatekao sam se kod svog porodičnog ljekara, koji je smješten u drugom dijelu ove zgrade. Morao sam, vjerovali ili ne, rasklopiti kišobran. Pored toga, izgrađuju i sređuju ambulante porodične medicine u selima, a ne mogu popraviti krov zdravstvene ustanove u centru grada “, kategoričan je Marić.

U Domu zdravlja ističu da krov prokišnjavanja zbog starosti i dotrajalosti.

“Krov je star koliko i sama zgrada Poliklinike, više od 40 godina. U proteklom periodu smo izgradili i sanirali mnogo ambulanti, ostao nam je još krov na Poliklinici “, rekli su u Domu zdravlja.

Dodali su da će, kad je u pitanju ovaj objekat, zajedno sa Zavodom za medicinu rada i Zavodom za stomatologiju RS pokušati u narednom periodu zajedničkom sredstvima sanirati krov, jer je riječ o velikom novcu.

“Svi zajedno smo ove i prošle godine uspjeli sanirati i dio kanalizacije, koja je bila dotrajala. Naši radnici trude se da koliko-toliko saniraju krov kako ne bi prokišnjavalo. Međutim, to nije to dok se ne sanira kompletan krov”, istakli su u Domu zdravlja.

Struja

U Domu zdravlja ističu da juče u zgradi nije bilo jedne faze, ali da uzrok nije voda koja se sliva sa plafona.

“Odmah, čim je faze nestalo, ekipe iz “Elektrokrajine” su došle u popravile kvar, koji je izbio usljed preopterećenosti mreže”, naglasili su u Domu zdravlja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-do-zubara-preko-kanti-i-lavora/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot