Žalbe Banjalučana: Mlaki radijatori, a zima steže

Objavljeno: 24. 11. 2015 u 19:41h

Više mještana Nove varoši, Paprikovca, Borika i još nekih naselja kaže da su im, kako je pao snijeg, radijatori u stanovima skroz mlaki, tako da prostorije dogrijavaju grijalicama.

“Temperatura napolju je spala oko nule, hladno je, snijeg pada,  a ja se smrazavam u stanu, pored grijanja iz ‘Toplane’ koje redovno plaćam, a dobijam za to mlake radijatore, tek toliko da nisu kao led. Predveče uključujem grijalicu, glava će me zaboljeti kad stigne račun za struju”, kazala je Milka R. iz Lorkinog naselja.

Jedan penzioner koji živi u zgradi u Ulici Petra Rađenovića kaže da se on i bolesna supruga pokrivaju i po danu ćebadima jer radijatori ne griju dovoljno. Pita se šta će biti kad zima još stegne, a radijatori ostanu tako mlaki.

“Uvijek prije sezone obećavaju odlično grijanje, ali čim snijeg padne, izgleda da i obećanja budu uzaludna. U stanu sjedim u debelom džemperu, grijalicu ne uključujem jer štedim, ali komšije koje imaju malu djecu moraju”, kazala je Draga R., mještanka  Borika.

Nisu svi nezadovoljni grijanjem, pa tako iz Savjeta mjesne zajednice Obilićevo govore kako je dobro, jer je jedan dio naselja spojen na sistem nove kotlovnice na Starčevici.

“Drugi dio Obilićeva takođe ima uredno grijanje. Prije dvije nedjelje bio je jedan kvar, koji je brzo otklonjen”,  kazao je Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo.

Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, kaže kako je grijanje pristojno.

“Sam kvalitet isporuke toplotne energije nije kritičan kao u nekim drugim dijelovima grada, osim mogućnosti čestih kvarova na mreži”, rekao je on.

Iz “Toplane” kažu da nisu imali novih prijava o kvarovima na području grada  te da je isporuka toplotne energije uredna. Do sada je od početka sezone bilo oko 40 kvarova, koji su otklonjeni.

“Sve je pod kontrolom, a ukoliko se neko žali na grijanje, vjerovatno je riječ o nekoj sporadičnoj pojavi”, kazala je juče Žaklina Mijatović, portparol “Toplane”.

Ona ističe da zasad još  griju  po režimu od šest do 22 časa.

“Kada smo bilježili jako niske temperature, onda smo prelazili na dnevno-noćni režim rada, ali trenutno nema potrebe za tim”, kazala je Mijatovićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zalbe-banjalucana-mlaki-radijatori-a-zima-steze/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])