Zbog radova “odsječeno” pola naselja: Prave mostić ili nadvožnjak?

Objavljeno: 20. 11. 2015 u 10:25h

Radovi na mostu i propustu u Debeljacima trajaće do 5. decembra, a nikom od mještana nije jasno šta je to što će biti urađeno i za što treba toliko vremena! Glavna saobraćajnica kroz ovu mjesnu zajednicu odsječena je od ostatka naselja kao i od glavnog puta prema gradu.

Vozila javnog prevoza idu samo do mosta i gradilišta, na kojem je improvizovan pješački prelaz, dok svi ostali moraju ići 10 kilometara obilaznim putem prema Zelenom viru.

Loše rješenje

Ni ovo ne bi bio problem da je riječ o jednom vikendu ili nekoliko dana, bez obzira na činjenicu što je alternativni pravac uzak i oštećen poplavama, ali zbog tolikog roka za završetak radova na mostiću i propustu, mještani se pitaju da neće, možda, dobiti nadvožnjak ili nešto slično!

“Put je blokiran na pola naselja i odsječeno je blizu 2.000 ljudi. Radi se na popravljanju mosta i propusta i to će tako ostati do 5. decembra, kao da prave nadvožnjak. Imamo obilazni put preko Zelenog vira, ali je taj put u jako lošem stanju jer je stradao u prošlogodišnjoj poplavi. Ne znamo šta da radimo, pogotovo ako nekom zatreba hitna pomoć ili vatrogasci. Nisam građevinac i ne znam mnogo o tome, ali ovo nema nikakve logike. Da su bar pored pješačkog prelaza improvizovali i prelaz za automobile, nego ovako moramo 10 kilometara duže da putujemo i to po katastrofalnom putu”, kaže mještanin Tihomir Krstinić.

Ekipa Pressa posjetila je gradilište u Debeljacima, gdje nisu primijetili da iko radi bilo kakvim ubrzanim tempom. Naprotiv, dok su razgovarali sa prisutnim mještanima, radnici i rukovodioci proveli su vrijeme u svađama i prepirkama oko toga ko šta treba da radi.

U međuvremenu je naišao vozač automobila srpskih tablica, koji nije znao da je put uopšte zatvoren, a saobraćaj preusmjeren. Na pitanje kuda da ide, odnosno kako da nađe alternativni pravac, odgovoreno mu je sa “nemamo pojma”.

Svađe i javašluk

Bahato ponašanje najviše smeta mještanima koji žive u neposrednoj blizini mosta, a jedan od njih, koji nije želio da mu objavimo ime, kaže da ovakvo stanje traje otkako su radovi počeli.

“Stoje tu, svađaju se, hoće da prelaze preko moje zemlje, vrijeđaju. Juče sam im dao prolaz, ali više ne dam. Šta će da naprave ne znam, neka rade šta hoće. Tražio sam od grada da zemljište vrate u prvobitno stanje ukoliko hoće da idu preko moje parcele, međutim, rekli su mi da im je to skupo. Onda kada zabranim svima da idu i kad ih vratim, pojedini psuju, prijete, ljute se…”

Neki od mještana najavili su da će se putem savjeta građana obratiti nadležnim u Gradskoj upravi sa pitanjem zbog čega je predviđeno da radovi traju toliko dugo, ali i da opomenu izvođače radova na pristojno ponašanje, jer kako kažu, neće baš svako da toleriše galamu i svađu.

Bivši predsjednik savjeta MZ: Sve rade naopako

Debeljaci su prije nekoliko mjeseci ostali i bez predsjednika savjeta građana, pošto se Vaso Drašković, kako kaže, povukao iz čitave priče.

“Ima već tri-četiri mjeseca kako sam digao ruke od svega toga. Niko ne radi ništa po dogovoru, niko nas nije slušao. Zbog ovakvih stvari sam i odustao od svega. Sve se radi naopako i kilavo, pa i ovo ovdje. Umjesto to da urade za pet dana, oni su razvukli na mjesec. “

Izvor: pressrs.ba / Foto: D. Gavrić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zbog-radova-odsjeceno-pola-naselja-prave-mostic-ili-nadvoznjak/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])