Peticija za Borik i budžet pred odbornicima

Objavljeno: 20. 11. 2015 u 09:01h

Na sjednici Skupštine grada, koja će biti održana u utorak, odbornici će raspravljati i o peticiji Građanske inicijative za Borik, koja ima za cilj da se ne gradi crkva na mjestu dječjeg igrališta. Odlučeno je to jednoglasno na sjednici Kolegijuma Skupštine grada u četvrtak.

Slobodan Lukić, predstavnik nacionalnih manjina u gradskoj skupštini, rekao je da je ova praksa građanske inicijative dobra.

Zoran Talić, odbornik PDP-a, rekao je da su inicijativu dobili 28. oktobra, te da su potpisi dostavljeni kasnije i da nema razloga da se ne nađe na 39. sjednici Skupštine grada na razmatranju.

“Stav PDP-a i NDP-a je da ova inicijativa treba da se nađe na sjednici 24. novembra”, rekao je Talić.

Dogovoreno je da se odbornici okupe prije samog skupštinskog zasjedanja kako bi prodiskutovali o stavljanju van snage Odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana za Borik.

Prema riječima Miodraga Dakića, člana Građanske inicijative, stavljanje peticije na dnevni red sjednice parlamenta je očekivano i nije bilo objektivnog razloga da se prolongira. Prikupljeno je oko 5.000 potpisa.

Kolegijum nije samo diskutovao o datumu razmatranja ove inicijative, već i o značaju zelene površine i crkve za građane.

“S obzirom na to da i zelena površina služi potrebama građana, a i crkva, najbolje bi bilo da građani u zakonom definisanoj formi, eventualno i referendumom, odluče o namjeni te površine”, rekao je Duško Račić, odbornik SNSD-a.

Na skupštinskom zasjedanju u utorak naći će se i Prijedlog zaključka o prihvatanju Nacrta budžeta za 2016. godinu, kojim je predviđeno da bude u iznosu od 128,27 miliona KM, što je za osam odsto više u odnosu na rebalans budžeta grada za 2015.

U obrazloženju nacrta navodi se da je budžetski okvir veći jer je planirano više prihoda, transfera i primitaka od nefinansijske imovine, u odnosu na plan za 2015. godinu.

Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada, rekao je da je zadovoljan ovim nacrtom jer je ukupan prihod veći.

Osim toga, na sjednici Kolegijuma je bila i Odluka o načinu i postupku izbora i nagrađivanja najuspješnijih i najtalentovanijih sportista – pojedinaca, sportskih organizacija i sportskih manifestacija grada, s ciljem da se na vrijeme izvrše pripreme za izbor sportiste grada, i Dopuna plana korišćenja javne površine, koji se odnosi na izdavanje lokacija za kioske.

Izvor: Nezavisne / Foto: J. Đurđević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/peticija-za-borik-i-budzet-pred-odbornicima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])