Banjaluka: Uradite asfalt kako treba!

Objavljeno: 19. 11. 2015 u 09:02h

Mještani Vrbanje već duže vrijeme apeluju na nadležne gradske organe da nalože vraćanje u prvobitno stanje glavne saobraćajnice kroz ovo naselje – puta Banjaluka-Čelinac, koji je prekopan i loše saniran nakon radova na kanalizaciji u ovom naselju!

Iako je po završetku radova urađena sanacija, mještani ističu da taj dio posla nikako nije urađen kako treba, što potvrđuju i vozači koji svakodnevno prolaze ovim veoma frekventnim pravcem.

Ekipa Pressa bila je na licu mjesta, gdje se uvjerila da autobusi, automobili, pa i kamioni svakom prilikom prelaze u suprotnu traku kako ne bi morali da voze preko rupa, šahtova i izbočenja u svojoj traci.

Kritična tačka

S obzirom na to da je jedna od kritičnih tačaka na raskrsnici na kojoj je do sada smrtno stradao veliki broj ljudi, kod Miholjdanske ulice, mještani apeluju da ovaj problem bude riješen, odnosno da se saobraćajnica zaista vrati u prvobitno stanje, a ne samo da se ispoštuje forma.

“Vožnja je u pojedinim dijelovima gora nego da idete makadamom. Put u ovakvom stanju nije bezbjedan, a sve to se dešava ovdje gdje često imamo saobraćajne nezgode sa tragičnim ishodom. Dolazili su iz Direkcije za puteve, dolazili su republički inspektori i svi su rekli da je put uredno vraćen u prvobitno stanje. Međutim, kako je to vraćeno u prvobitno stanje i na šta liči to uredno vraćanje može da se uvjeri svako ko prolazi putem Banjaluka-Čelinac. Šahtovi su izdignuti, put je utonuo na nekim mjestima, vozači obilaze rupe i jedni druge, a sve to je, kako kažu nadležni, ispravno i uredno”, kaže Milan Ćurlić iz naselja Vrbanja.

Mještani iz Vrbanje smatraju da su veliki propust napravile nadležne republičke institucije koje su izvođačima radova dozvolile da saobraćajnicu ostave u ovakvom stanju i još im dali pokriće da to ne moraju ni da poprave.

Molba mještana

Podsjetimo, u Vrbanji i Zelenom viru mještani su već protestovali zbog ugrožene bezbjednosti u saobraćaju, zahtijevali su postavljanje radara i češće kontrole, a sada u pitanju nisu samo bahati vozači, nego sama saobraćajnica koja nije bezbjedna ni za vozače ni za pješake.

“Problem je što je to sve tako urađeno u blizini škole. Vozači izbjegavaju te šahtove i rupe, jer ne žele da oštete automobile, a samim tim ugrožavaju i sebe i ostale učesnike u saobraćaju. Samo na jednoj od ovih lokacija poginulo je troje ljudi do sada. Čitav ovaj potez je uvijek bio kritičan kada je u pitanju bezbjednost, a ovakvim postupcima, sanacijama i načinom vraćanja u prvobitno stanje, stvaraju se samo novi problemi. Zato ovim putem apelujemo na sve nadežne institucije uključujući i grad Banjaluku da pomognu svima koji koriste ovu saobraćajnicu i učine je bezbjednijom”, kažu u udruženju građana Zeleni vir.

Problemi sa ovom dionicom puta Banjaluka-Čelinac traju još od početka godine, dok su još trajali radovi, ali mještani su se nadali da će, kada radovi konačno budu završeni, biti urađena i adekvatna sanacija.

Izborili se za radar

Mještani Vrbanje i Zelenog vira u više navrata su organizovali proteste kako bi nadležne institucije postavile stacionirani radar u naselju Zeleni vir, a nedavno im je zahtjev i ispunjen.

Podsjećamo, mještani ove mjesne zajednice su poslije nekoliko saobraćajnih nezgoda zaprijetili da će zatvoriti saobraćaj ukoliko njihov problem ne shvate ozbiljno. Poslije mjeseci i mjeseci obećanja i ubjeđivanja, radar je ipak postavljen.

Međutim, tek što je riješen jedan problem, pojavio se drugi, a mještani najavljuju da će i dalje tražiti da im bude popravljen put i urađena kvalitetna sanacija oštećenja.

Izvor: pressrs.ba / Foto: D. Gavrić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uradite-asfalt-kako-treba/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot