Radi reklame nelegalno posjekli vrhove borova

Objavljeno: 14. 11. 2015 u 08:42h

Vrhovi dva stabla bora u ulici Nikole Pašića porezani su kako bi se bolje vidjela reklama na zgradi. Ovo skrnavljenje i uništavanje zelenila, tvrde u Gradskoj upravi, urađeno je bez njihovog odobrenja.

“Očigledno da je to neko samoinicijativno uradio.  Komunalna policija dobila je u petak nalog da utvrdi činjenice i preduzme mjere propisane zakonom. Niko nema pravo da bez odobrenja grada uništava zelenilo. I dok se ulažu veliki napori i sredstva da Banjaluka ostane prepoznatljiva po zelenilu, drugi ga svojim nepromišljenim potezima uništavaju” kazali su u Gradskoj upravi.

Još su dodali da su kazne za bespravno orezivanje drveća za pojedinca 100 KM, a za preduzeća od 200 do 1.800 KM.

U okviru održavanja javnog zelenila u petak je počela  popuna drvoreda, odnosno zamjena suvih, polomljenih ili na drugi način uništenih sadnica i stabala.

Tako su u ulici Olimpijskih pobjednika posađene četiri lipe i dva jasena na mjestima gdje su uništena stabla. Drvoredi će biti obnovljeni, a zelene površine uređene narednih dana i u Centru, Boriku, Novoj varoši, Bulevaru, Rosuljama, Kočićevom vijencu, Paprikovcu, Petrićevcu, Obilićevu, Starčevici, Lazarevu i Adi.

“Planirano je da se posadi oko 130 crnogoričnih i 300 bjelogoričnih sadnica u drvoredima s ciljem sukcesivne zamjene suvih i bolesnih stabala koja su posječena iz bezbjednosnih razloga” dodali su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radi-reklame-nelegalno-posjekli-vrhove-borova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot