Otvaranje novog krila u Univerzitetsko kliničkog centra RS početkom 2016. godine (Foto)

Objavljeno: 13. 11. 2015 u 08:58h

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić zadovoljna je dinamikom građevinskih radova na južnom krilu Univerzitetsko kliničkog centra RS, čije je otvaranje planirano početka sljedeće godine.

“Krajem decembra ili u prvoj polovini januara mogao bi da bude završen tehnički prijem i izdata upotrebna dozvola za južno krilo nakon čega će biti i pušten u rad”, rekla je Golić nakon što je sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem obišla gradilište.

Navela je da je riječ o prostoru od 12.000 kvadratnih metara, od čega se 6.000 m2 odnosi na južno krilo, a 6.000 m2 na centralni hol koji povezuje sjeverno i južno krilo.

Bogdanić je ovom prilikom istakao da će se puštanjem u rad južnog krila konačno moći obaviti veći broj pregleda i procedura u prostoru koji je urađen prema evropskim standardima za polikliniku i to uz upotrebu sofisticirane opreme poput digitalnog mamografa, sale za kateterizaciju za interventnu kardiologiju s intravaskularnom dijagnostikom i sale za kateterizaciju za invazivnu kardiologiju.

On je naveo da je izgradnja dijela južnog krila i njegovo opremanje finansirano iz projekta realizovanog sa Korea Eximbank, čija je vrijednost 30 miliona dolara.

Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić je rekao da je najvažnije to što će u budućnosti od prijema pacijenta do precizne dijagnoze put biti mnogo kraći.

Pored radova na južnom krilu UKC RS, paralelno se u centralnom medicinskom bloku izvodi i rekonstrukcija na devet etaža i izgradnja novog sjevernog krila, kao i nabavka kompletne medicinske i nemedicinske opreme. Ugovorom je predviđeno da ovi radovi traju 43 mjeseca, a vrijednost projekta, koji se finansira kreditnim sredstvima Evropske investicione banke je 84 miliona eura, bez PDV-a.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/otvaranje-novog-krila-u-univerzitetsko-klinickog-centra-rs-pocetkom-2016-godine-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])