Medvjed prvi put viđen kod Banjaluke (Video)

Objavljeno: 13. 11. 2015 u 19:22h

Medvjed koji je danima atrakcija u Lijevču polju je prešao dug put dok je stigao do tamo. Kako za ATV tvrde lovci Lovačkog udruženja “Zmijanje”, mečka teška oko 200 kilograma prvi put je viđena 4. oktobra u Dedića Lokvi u blizini Han Kola.

Lovci kažu da medvjed nije bio agresivan iako su imali blizak susret sa njim, na nekih 5 do 10 metara udaljenosti.

Vjeruju da je medvjed sa Manjače krenuo i obišao mnoga sela, prije nego što se pojavio u Lijevču polju i unio nemir među stanovništvo. Kažu vjerovatno je išao sa Manjače kroz njihovo selo Dedića Lokvu, preko Bistrice i Kozare pa stigao u Lijevče.

Kako kažu, u Dedića Lokvi prošao je i pored ovaca, ali ih nije napadao.

Lovci su medvjeda snimili mobilnim telefonom,a snimak su ustupili i ATV-u.

Medvjed, koji je danima obilazio gradiška sela, zalutao je juče na područje opštine Laktaši, gdje je u okolini sela Riječani pojeo ovcu. Nesvakidašnji gost, koji je danima glavna tema među mještanima sela Lijevča polja, zainteresovao je i lovce.

Vukašin Vojinović , predsjednik Lovačkog saveza RS, apelovao na nadležne institucije da hitno utvrde ko je pustio medvjeda u selo među stanovništvo. Vojinović je gostujući u emisiji ATV-a “Ovo je Srpska” rekao da je mečka ako je došla sa Kozare, Manjače ili Šipraga, morala proći 100 kilometara, te da je nemoguće da je niko nije vidio. Vojinović vjeruje da je mrkog medvjeda neko hranio, pa ga pustio.

Predsjednik Lovačkog saveza Srpske je naveo da medvjeda tjeraju prema Bobiji i dalje, pa se očekuje da za dva, tri dana ode na Manjaču.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medvjed-prvi-put-viden-kod-banjaluke-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])