Pravni fakultet u Banjaluci: Uz kvalitetnu nastavu stasavaju najbolji pravnici

Objavljeno: 11. 11. 2015 u 11:12h

Vrhunski opremljene multimedijalne sale, amfiteatri i sudnica, modernizovana praktična nastava, te visok nivo međunarodne, ali i saradnje sa domaćim institucijama, samo malim dijelom oslikavaju rad Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, na kojem svake godine stasavaju najbolji budući pravnici.

Dekan Vitomir Popović ponosan je na rad te visokoškolske ustanove, koja se, kako kaže, po mnogo čemu razlikuje od drugih fakulteta.

“Mi smo fakultet koji u hodu prilagođava svoje nastavne planove i programe, što drugi ne rade decenijama. Shvatili smo da moramo pratiti koje su to potrebe zajednice i kakve obrazovne profile ona traži i tako funkcionišemo”, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, iz tog razloga su u nekoliko navrata isključivali određene predmete za kojima je u pravnoj zajednici prestala da postoji potreba.

“Sa druge strane, uveli smo predmete koji su postali neminovnost. Bez obzira na to šta mislili o Evropskoj uniji, to je najviša regionalna organizacija koja ima oko 500 miliona stanovnika i nametnula nam se potreba za posebnim izučavanjem prava u EU”, istakao je Popović.

On je naglasio da posebno daju šansu mladim i marljivim ljudima koji su završili ovaj fakultet, pa će uskoro biti primljeno šest ili sedam asistenata koji su imali prosjek iznad devet.

Ipak, najvažnije od svega je da studenti steknu kvalitetno obrazovanje, čemu, kako kaže Popović, cijeli kolektiv ovog fakulteta bezrezervno poklanja pažnju.

A da su studenti i njihovo kvalitetno stručno napredovanje uvijek na prvom mjestu, potvrđuju i sami studenti, koji ističu da su posebno zadovoljni što sa tog fakulteta izlaze sa kvalitetnim praktičnim znanjem, na kojem im mogu pozavidjeti sve kolege iz regiona, ali i iz cijele Evrope.

“Ako poredimo naš fakultet danas i prije deset godina, primjetan je ogroman napredak. Studenti sada znaju da napišu gotovo sva pravna akta”, priča ponosno student četvrte godine Pravnog fakulteta Jovana Komljenović.

Osim kvalitetnom nastavom studenti su zadovoljni i saradnjom sa rukovodstvom fakulteta.

Predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta Mile Aljetić kaže da studente i nastavno osoblje tog fakulteta oduvijek veže jedan čvrst most dobrih odnosa.

“Zajedno razgovaramo i djelujemo u svim pravima i obavezama studenata i fakulteta”, ističe Aljetić i dodaje da je fokus njihovog rada obrazovno-humanitarnog karaktera, zbog čega će u idućem periodu promovisati što bolju saradnju između studenata iz RS i Srbije.

Praktična nastava

Prodekan za nastavu Pravnog fakulteta u Banjaluci Darko Radić kaže da studente nastoje što kvalitetnije osposobiti za njihov poziv kroz teorijski i praktični dio nastave.

“Pravnicima su neophodne praktične vještine. Iz tog razloga na naš fakultet dolaze advokati, tužioci i sudije. Isto tako i studenti idu u kazneno-popravne zavode, sudove, advokatske kancelarije, Institut za sudsku medicinu u Beogradu, Narodnu skupštinu RS, Vladu, tačnije, nastojimo im obezbijediti što veći izbor, da bi se upoznali sa što više institucija i dobili što vrednija iskustva”, naglasio je Radić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pravni-fakultet-u-banjaluci-uz-kvalitetnu-nastavu-stasavaju-najbolji-pravnici/||claudebot