Banjaluka: Ovi učenici su ispunili uslove za stipendiju

Objavljeno: 10. 11. 2015 u 18:17h

Do sada je obrađeno 70 odsto zahtjeva pristiglih na konkurs za dodjelu stipendija Grada Banjaluka učenicima srednjih škola za školsku 2015/16. godinu.

Obrada zahtjeva po osnovu uspjeha je završena, a rang lista učenika koji su ispunili uslove za tu vrstu stipendije objavljena je danas na oglasnoj ploči u prizemlju zgrade Gradske uprave i na njenoj internet stranici.

“U toku je obrada zahtjeva po socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja. Do kraja novembra biće riješeni svi zahtjevi”, rekao je Milenko Malinović, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Pogledajte rang listu!

Malinović je precizirao da je zaprimljeno ukupno 1.206 zahtjeva za stipendije učenika, i to:

578 zahtjeva po uspjehu učenika,
601 zahtjev po socijalnom statusu,
27 zahtjeva za deficitarna zanimanja.
“Što se tiče zahtjeva po uspjehu, od pristiglih 578 po kriterijumima Odluke zadovoljava 569 zahtjeva”, dodao je Malinović.

Podsjetio je da je konkurs za dodjelu stipendija Grada Banjaluka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama otvoren do 20. novembra. Studenti mogu konkurisati za tri vrste stipendija:

prema socijalnom statusu
za deficitarna zanimanja
stipendiju za uspjeh na studiju.
Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na internet stranici Grada Banjaluka. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, Gradske uprave, putem Prijemne kancelarije.

Za dodatna pojašnjenja, zainteresovani se mogu obratiti i putem telefonskog broja: 051/244-444 lokal 704, ili direktno u kancelariju broj 29. Inače, visina stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

U budžetu Grada za stipendije učenicima i studentima za školsku 2015/16. godinu planirano je 1.600.000 KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ovi-ucenici-su-ispunili-uslove-za-stipendiju/||claudebot