Prelazak preko mosta u Priječanima od 15. decembra

Objavljeno: 9. 11. 2015 u 10:39h

Izgradnja novog visećeg mosta preko rijeke Vrbas u naselju Priječani blizu je kraju, a u funkciji će biti od 15. decembra.

Rekao je ovo “Glasu Srpske” direktor preduzeća “Niskogradnja” Ljubomir Ćubić, dodajući da će radovi biti završeni do kraja novembra, nakon čega slijedi tehnička procedura.

“Sajle na mostu su već podignute, materijal je već nabavljen i nema razloga da izgradnja mosta ne bude gotova do kraja mjeseca. Vjerujemo da će uskoro i novac za izgradnju mosta biti uplaćen na račun firme”, rekao je Ćubić.

Izgradnja mosta počela je 23. maja a prvi rok za kraj radova bio je 23. avgust. Potom su uslijedila prolongiranja rokova sve do sadašnjeg 15. decembra. Most je dugačak 108 metara a širok 1,7 metara sa dvije pristupne rampe u ukupnoj dužini od 12 metara. Kompletan projekat košta oko 409.000 KM. Fond solidarnosti RS prvobitno je za ove namjene predvidio 178.000 KM. U namjeri da radovi što prije budu završeni, Gradska uprava je sredinom jula predložila Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da ostatak novca do ukupne cijene prebaci iz sredstava namijenjenih za regulaciju Široke rijeke.

Prema riječima rukovodioca područne kancelarije Banjaluka Javne ustanove “Vode Srpske” Davida Latinovića, završeni su svi projekti na području banjalučkog regiona koji su finansirani iz Fonda solidarnosti RS, a koje prati ova kancelarija, osim mosta u Priječanima.

“Kad je u pitanju ovaj most, Fondu solidarnosti RS je upućen zahtjev prije dva mjeseca da se sastanu i novac koji je u okviru ugovora relociraju sa jedne mjere na drugu, odnosno sredstva namijenjenih za regulaciju Široke rijeke na most u Priječanima”, rekao je Latinović, dodajući da je sad sve do Fonda solidarnosti RS kada će to biti.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, preko koga se finansira ovaj projekat, rekli su da Fond solidarnosti RS još uvijek nije donio odluku o prebacivanju novca za most u Priječnima.

Ministarstvo je prije više od tri mjeseca pripremilo i poslalo ovaj zaključak Fondu solidarnosti RS ali još ništa nisu dobili.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić kaže da je strpljenje mještana pri kraju.

“Mještani razmišljaju o radikalnijim potezima, u slučaju da most ne bude u funkciji od 15. decembra, kao što je najavljeno”, podsjetio je Tojagić.

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje na nedavno održanom sastanku izvođača radova “Niskogradnje”, predstavnika Gradske uprave i “Vode Srpske” rok za završetak izgradnje ovog mosta prolongiran, ovog puta, sa kraja novembra do 15. decembar, a u slučaju da preduzeće, ne ispoštuje rok, snosiće finansijske posljedice.

Đaci

Za 36 učenika od šestog do devetog razreda Osnovne škole “Jovan Dučić” organizovan je vanlinijski prevoz do škole u Zalužanima, sve do završetka izgradnje mosta u njihovom naselju. Prevoz za ove đake obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji sa gradom.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/prelazak-preko-mosta-u-prijecanima-od-15-decembra/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot