Banjaluka: Odvrtao ventil i ostavio komšije bez grijanja

Objavljeno: 4. 11. 2015 u 20:35h

Nesavjesni stanar iz zgrade u Ulici Starine Novaka broj osam na svoju ruku puštao je vodu iz podstanice, kako bi sebi najvjerovatnije poboljšao grijanje, čime je direktno narušio rad toplovodnog sistema i zbog čega dio Obilićeva od početka grijne sezone ima hladne radijatore!

“Ova podstanica grije 21 ulaz, a neko je ovdje ispuštao vodu, zbog čega je nastao problem. Svi zadnji spratovi, kao i ovaj treći na kojem se nalazi podstanica, nisu imali grijanje jer pumpe stvaraju vazduh”, pojasnili su nam radnici “Toplane”.

Ekipe “Toplane” su prvo kopale na pet lokacija, ali kvar nisu uspijevale pronaći.

“Nije bilo gubitka vode. Tek kad smo sve zatvorili, utvrdili smo da nivo vode padne na 11 metara, te zaključili da je problem na nivou trećeg sprata, ali nismo znali na kojem od ulaza”, ispričali su nam radnici.

Kada su izašli na teren u tu zgradu, vidjeli su da voda teče non-stop.

“Dnevno nam je ovaj kvar oduzimao od 5.000 do 10.000 litara vode”, istakli su radnici “Toplane”.

Bosa Dragojlović, stanarka koja živi na posljednjem spratu ovog ulaza, kaže da je mjesec dana bila bez grijanja.

“Stan sam zagrijavala preko klime, nisam znala u čemu je problem. Iskreno, mislila sam da je nešto do ‘Toplane’, međutim danas kada sam vidjela radnike, čula sam da je neko u zgradi odvrtao ventile”, govori ona.

Stanari se nadaju da će napokon u njihovim stanovima biti topli radijatori.

Žaklina Mijatović, portparol “Toplane”, kaže da postupci nesavjesnih potrošača nanose veliku štetu ovom preduzeću.

“Najveća šteta je što drugi potrošači nemaju dobro grijanje pa se žale na rad ‘Toplane'”, kazala je Mijatovićeva.

Na licu mjesta juče su bili i inspektori Policijske stanice Obilićevo, koji su izvršili uviđaj.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže kako je u toku preduzimanje neophodnih mjera i radnji u cilju provjere navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja i elementa krivičnog djela, a o čitavoj situaciji obaviješten je i dežurni tužilac.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-odvrtao-ventil-i-ostavio-komsije-bez-grijanja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot