Đaci iz Česme rizikuju život: Idu prugom do škole

Objavljeno: 31. 10. 2015 u 08:08h

Učenici Tehnološke škole koji su iz Česme nakon što je u poplavama srušen most kod “Vitaminke” rizikuju život jer idu preko neobezbijeđenog pružnog prelaza kako bi došli do ove obrazovne ustanove.

“Veliki broj naših učenika, a i radnika iz naselja Česma svakodnevno prelazi preko pruge. U pitanju je bezbjednost, to je ludost djece koja idu kući prugom i u noćnim satima sama”, rekao je u petak Dejan Čutura, direktor Tehnološke škole, koja se nalazi kod nadvožnjaka u Ulici braće Pišteljića.

Strahuje za bezbjednost đaka jer ovaj put kojim idu niti je bezbjedan niti je osvijetljen. Iz mjesne zajednice Česma kažu da su svjesni rizika kojim se svakodnevno izlažu đaci, ali i radnici.

“Evidentno je da je Česma od prošlogodišnjih majskih poplava odsječena od grada, što se tiče tog pravca prema novoj autobuskoj stanici, ujedno i Tehnološkoj školi, kao i nekim fabrikama kao što su ‘Vitaminka’ i ‘Vrbas'”, istakao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, te naveo da stanovnici ovog naselja idu preko pruge da ne bi išli okolo, a nisu ni svjesni koliko je to opasno.

On je rekao da će to najvjerovatnije tako i ostati dok se ne uradi prijeko potrebni novi most kod “Vitaminke”.

Iz “Željeznica RS” ističu da nije dozvoljeno prelaziti prugu na neovlaštenim mjestima, odnosno mimo putnih prelaza.

“Prelaženje pruge van prelaza je ogroman rizik. Iako vozovi idu sporo, teško ih je čuti”, istakla je Nada Savić, portparol “Željeznica RS”.

Prelazak pruge nije bezbjedan za pješake, što dodatno stvara mogućnost saobraćajne nezgode, smatra i Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja.

“Naš apel je da oni koji gazduju tom saobraćajnom komunikacijom posebno obrate pažnju ili daju informaciju onima koji upravljaju lokomotivom za dodatni oprez, ali i apel nadležnim službama što se tiče Česme da putnu komunikaciju urade u najkraćem roku”, istakao je on.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/daci-iz-cesme-rizikuju-zivot-idu-prugom-do-skole/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])