Banjaluka: Kvar za kvarom hladi radijatore

Objavljeno: 26. 10. 2015 u 20:18h

Sezona grijanja počela je prije svega 16 dana, a već je zabilježeno 35 kvarova na cjevovodima i postrojenjima, od kojih je posljednji danas ohladio radijatore u dijelovima naselja Kočićev vijenac.

Bez grijanja tokom današnjeg dana bili su stanovnici u Ulici Radoja Domanovića, dijelovima ulica Filipa Macure i Kozarskoj, te đaci u Medicinskoj školi. Ovaj kvar, kako je rečeno iz “Toplane”, trebalo je da bude otklonjen u toku dana.

Ovo se desilo samo dan nakon što je veći dio grada u nedjelju bio bez grijanja zbog kvarova na cjevovodu magistralnog vrelovoda Vrbas i ventilu kotlovskog postrojenja u objektu “Toplane”.

Iz “Toplane” kažu da su cjevovodi stari više od četiri decenije, pa to dovoljno govori o stanju distributivne mreže.

“Otklonili smo kvarove koje smo uočili ranije, ali nikada ne znamo kada će desiti novi i tek kada počne sezona onda se dešavaju kvarovi”, rekla je Žaklina Mijatović, portparol “Toplane”.

U Medicinskoj školi danas nisu imala grijanja, a Vladimir Jagodić, direktor ove obrazovne ustanove, kazao je da nije bilo hladno pa nije bilo potrebe za skraćivanjem časova. Prošle godine su zbog problema s grijanjem iz “Kosmosa” priključeni na gradsku “Toplanu”.

Stanari u zgradama kažu da se jedan dan bez grijanja može izdržati, posebno jer je napolju sunčano, ali strahuju šta će biti kad dođe zima, a ova serija kvarova se ne prekine.

“Dosad nije bilo veće hladnoće i to što su grijali je solidno”, rekao je danas Rade Trivić, predsjednik Savjeta MZ Borik.

“Toplana” je tokom redovnog godišnjeg remonta uložila 3,2 miliona KM.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kvar-za-kvarom-hladi-radijatore/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])