Banjalučani danas bez grijanja

Objavljeno: 25. 10. 2015 u 10:28h

Grijanja danas neće biti u cijeloj Banjaluci, osim u naselju Starčevica, zbog hitne sanacije kvara na vrelovodu, saopšteno je iz banjalučke “Toplane”.

“`Toplana` je primorana je da pristupi hitnoj sanaciji vrelovoda usljed velikog kvara na dijelu cjevovoda magistralnog vrelovoda `Vrbas`, preko puta Rebrovačke crkve, koja dovodi u pitanje funkcionisanje centralnog sistema daljinskog grijanja”, navodi se u saopštenju iz “Toplane”.

Zbog hitnosti posla, radovi će biti obavljeni danas, a grijanja neće biti u cijelom gradu, osim naselja Starčevica. Osim ovog, dogodio se kvar i na instalacijama iz starih kotlovskih postrojenja koji će danas biti otklanjan.

Iz “Toplane” navode da su počeli sa radovima da bi u što kraćem periodu otklonili kvar, budući da su visoke spoljne temperature vazduha, pri kojim se prekida isporuka toplotne energije.

“Iako smo u godišnjem remontu otklonili sve uočene kvarove, sve češće dolazi do novih kvarova na distributivnoj mreži koja je stara više od 40 godina, a samim tim joj je i prošao `životni vijek`. Od početka sezone smo imali 35 kvarova na cvjevovodu, dok je evropski prosjek 17 u toku cijele sezone grijanja, što sasvim jasno govori u kakvom se stanju nalazi distrubutivna mreža”, kažu u “Toplani”.

Iz “Toplane” su zamolili potrošače da imaju razumijevanja i poručili da će radnici uložiti maksimalan trud da otklone kvar i tako omoguće da sutra ujutro stanovnici Banjaluke imaju grijanje.

Izvor: Nezavisne

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-danas-bez-grijanja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot