Peticijom do očuvanja igrališta u Boriku

Objavljeno: 19. 10. 2015 u 19:49h

U toku su pripreme za peticiju povodom najava o izmjeni Regulacionog plana stambenog naselja Borik, kojim je predviđeno da se na dječjem igralištu OŠ “Branko Ćopić” izgradi crkva, potvrdili su to u inicijativi “Naš prostor”.

“U prethodnih deset dana smo imali dva sastanka sa građanima Borika, na kojima smo najviše razgovarali o uslovima koje građanska inicijativa mora da ispuni, a koji su definisani Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i Statutom grada. Takođe, donijeli smo odluku o formiranju inicijativnog odbora za građansku inicijativu putem koje ćemo prikupljati potpise. Plan je da u toku sljedeće sedmice održimo još jedan sastanak, te predamo inicijativu Skupštini grada”, rekao je Miodrag Dakić iz “Našeg prostora”.

U ovoj inicijativi kažu da je u planu da u toku sedmice održe još jedan sastanak sa građanima, te inicijativu predaju Skupštini grada, nakon čega će CJB-u Banjaluka prijaviti prikupljanje potpisa.

Datum prikupljanja potpisa još nije tačno određen, ali planirano je da jedna od lokacija bude na Trgu Krajine i druga na području Borika.

Za građansku inicijativu potrebno je najmanje 700 potpisa građana, a iz “Našeg prostora” napominju da se ova građanska inicijativa ne protivi izgradnji vjerskih objekata, već da se zadrži postojeće dječje igralište.

I mještani Borika su u knjige primjedaba, koje su nadležni izložili povodom izmjene ovog regulacionog plana, napisali da žele da ostane postojeće igralište koje je potrebno mališanima Borika.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/peticijom-do-ocuvanja-igralista-u-boriku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot