Planskim odvozom smeća protiv divljih deponija u Banjaluci

Objavljeno: 16. 10. 2015 u 07:23h

Jesenja akcija uređenja grada i prikupljanja kabastog otpada počela je juče u naselju Lazarevo čišćenjem Bulevara Milutina Milankovića. Ova akcija Gradske uprave trajaće do 4. novembra.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da je cilj ove akcije da se višak nepotrebnih stvari koje su građani nakupili tokom ljeta odloži na jednom mjestu i besplatno odveze na deponiju u Ramiće.

“Planskim odvozom otpada spriječićemo pojavu divljih deponija u gradu i na seoskim područjima”, kazao je Gavranović.

Smatra da je ponašanje građana kada je u pitanju pravilno odlaganje otpada na visokom nivou.

“Mislim da je stanje u gradu u vezi s tim zadovoljavajuće, čak i bolje nego u drugim sredinama. Iz godine u godinu svijest građana o ovoj problematici je sve veća”, naveo je Gavranović.

Dodao je da će u prvoj fazi ove akcije, koja će trajati do 27. oktobra, kabasti otpad biti odvožen iz naselja koja se nalaze na desnoj ovali rijeke Vrbas.

“U drugoj fazi, koja će trajati od 22. oktobra do 4. novembra, biće obuhvaćena naselja koja se nalaze na lijevoj obali Vrbasa”, precizirao je Gavranović.

Podsjetio je da će, kao i prethodnih godina, za odvoz smeća biti zadužena preduzeća “Čistoća” i “Eko euro tim” i pozvao građane da učestvuju u ovoj akciji, te da na vrijeme iznesu sav kabasti otpad na za to predviđena mjesta.

Direktor “Čistoće” Aleksandar Bajić rekao je da ovo komunalno preduzeće već godinama učestvuje u odvozu krupnog kabastog otpada i u proljećnoj i u jesenjoj akciji čišćenja grada.

“Prema planu koji je napravila Gradska uprava, građani će moći odlagati otpad na određenim lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubika. Ti kontejneri će se svakodnevno prazniti i biće premještani s jedne lokacije na drugu”, rekao je Bajić.

Naglasio je da je jesenja akcija čišćenja i održavanja grada prvi put organizovana 2013. godine.

“Dala je pozitivne rezultate, a samo prošle godine prikupljeno je 245 tona raznog kabastog otpada”, dodao je Bajić.

Raspored

Prva faza

Od 15. do 27. oktobra

Karanovac, Srpske toplice, Obilićevo jedan i dva, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, Krupa na Vrbasu, Rekavice, Krmine, Agino Selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Donja Kola, Kola, Goleši i Čokorska polja.

Druga faza

Od 22. oktobra do 4. novembra

Kočićev vijenac, Pobrđe, Lauš, Bulevar, Paprikovac, Petrićevac, Centar, Borik, Nova varoš, Rosulje, Lazarevo, Motike, Drakulić, Šargovac, Zalužani, Kuljani, Stratinska, Bronzani Majdan, Kmećani, Borkovići, Piskavica, Bistrica, Saračica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin Han, Prijakovci i Dragočaj.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/planskim-odvozom-smeca-protiv-divljih-deponija-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot