U Banjaluci bez opasnosti od izlijevanja rijeka: Nekoliko ulica pod vodom

Objavljeno: 15. 10. 2015 u 09:39h

Na području Banjaluke nema opasnosti od izlijevanja rijeka i bujičnih vodotokova, i situacija je pod kontrolom, navedeno je iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Gradske uprave.

Nadležne gradske službe obišle su noćas i jutros Šargovački i potok Jularac, te Dragočajku i Široku rijeku i utvrdili da je stanje pod kontrolom. Noćas i jutros su utvrđena manja začepljenja oborinske kanalizacije, koja su usporavala odvijanje saobraćaja u ulicama: Ada, Peti prigradski put i Krajiških brigada.

Ekipe Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izašle su jutros na teren i u Dunavsku ulicu u naselju Kumsale, gdje su ustanovili da se veća količina vode zadržava na saobraćajnici. U narednim danima će nastojati da otklone ovaj problem.

Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutros u 9.00 časova, vodostaji  Vrbasa i Vrbanje su u odnosu na juče u blagom porastu, ali i dalje znatno ispod kote redovne odbrane od poplava. Tako vodostaj Vrbasa u Banjaluci iznosi 139 cm, a u Delibašinom selu 113 cm. Trenutni vodostaj Vrbanje iznosi 80 cm.

Nadležne službe i dalje će biti u pripravnosti, pratiti stanje na terenu i djelovati u slučaju potrebe. Na snazi ostaje i upozorenje građanima koji su pozvani na oprez i preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine u slučaju potrebe i eventualnog izlijevanja bujičnih potoka.

Izvor: Nezavisne / Foto: A. Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-bez-opasnosti-od-izlijevanja-rijeka-nekoliko-ulica-pod-vodom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot