Banjaluka: Kiša budi strah od klizišta

Objavljeno: 12. 10. 2015 u 07:52h

Jesenje kiše probudile su opet strah kod Banjalučana koji žive u neposrednoj blizini klizišta, koja su već aktivirana u prošlogodišnjim poplavama. Procjenjuje se da na teritoriji grada ima oko 160 klizišta.

Od prošle godine mještani u dijelu Bilećke ulice u naselju Šargovac ne mogu putem prići kućama jer, kako kažu, strahuju od novog pokretanja zemljišta.

Gordana Marčeta, čija se kuća nalazi iznad samog klizišta, kaže da su nadležni nasuli oko 52 kubika šljunka, ali da to nije trajno rješenje.

“Godinu dana ne mogu prići kući, strahujemo da se skroz ne odroni. Autom ne mogu doći do kuće. Komšiji se odronilo bukvalno do ispod prozora od kuće, a ovo je prvi odron otkad sam se uselila 1986. godine”, govori Gordana.

S istim problemom se nosi i njen komšija Milenko Brdar, koji ističe da je do sada na teren izlazilo šest komisija, kao i da su nadležni istovarili pet kamiona šljunka.

Time su, kaže, stvorili veći teret te je put još više potonuo.

“Klizište stalno tone, aktivno je, a još dva metra ima da dođe do mog dvorišta. Autom nekako mogu proći kako bih došao do garaže. Naravno da strah postoji jer kad vam je kuća u blizini i sve što ste sticali čitav život, kako mogu mirno spavati”, kaže Brdar.

Iz mjesne zajednice Šargovac kažu kako su se nadležni uključili u sanaciju, ali ne u potpunosti.

Za sanirana klizišta tokom 2014. i 2015. godine Gradska uprava ukupno je izdvojila 1.999.000 KM.

Klizišta u sklopu gradskih saobraćajnica, koja su predviđena za sanaciju u toku tekuće godine, su klizišta u ulicama Braće Miletića, Bilećka, Karađorđeva kod broja 475, ali i u ogranku Ulice vojvode Uroša Drenovića. “Ukupna vrijednost za ovu sanaciju iznosi 228.000 KM, dok je u planu i sanacija lokalnog nekategorisanog puta na dionici Debeljaci – Gavranići, čija je investicija u vrijednosti od 50.000 KM”, saopštili su iz Gradske uprave.

U toku su radovi na sanaciji klizišta Debeljaci – Adamovići – Duboki potok u MZ Debeljaci, kao i na dijelu lokalnog puta Račići – Jovići u MZ Piskavica 1.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kisa-budi-strah-od-klizista/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot