“Čarobni grad” oduševio i male i velike Banjalučane (FOTO)

Objavljeno: 9. 10. 2015 u 13:58h

U banjalučkoj Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” danas je održana priredba pod nazivom “Čarobni grad”. Ova priredba, zapravo je bila centralna manifestacija Nedjelje djeteta.

ca1

Uz pjesmu, igru, priče i glumu, učenici ove škole su podsjetili odrasle na prava koja imaju kao najmlađa populacija i da niko ne smije ta prava da ugrozi.

Naprotiv, djeca su poručila da bi odrasli trebalo da poštuju dječija prava svih 365 dana u godini.

Priredbi je prisustvovao i gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je naglasio da je Nedjelja djeteta vrijeme kada moramo da se prisjetimo naših obeveza koje imamo prema djeci.

On je naglasio da je suštuinski značaj Nedjelje djetata u tome da se uvijek vratimo izvornim dječijim pravima, jer su upravo djeca budući nosioci razvoja našeg društva, te promociji porodice kao najveće vrijednosti u društvu.

ca2

“Naša dužnost je da im omogućimo uslove za normalno odrastanje i da im život učinimo boljim. Prava djeteta su garantovana međunarodnim kovencijama i mi smo dužni da to sprovodimo. Podsjetio bih da smo prije nekoliko godina u Skupštini grada imali promociju Povelje o pravima djeteta i tada smo počeli da se uključujemo u manifestacije kojima se obilježavaju prava najmlađih”, rekao je gradonačelnik.

Manifestaciju „Čarobni grad“ zajednički su organizovali učenici i nastavnici OŠ „P.P.Njegoš“ i udruženje „Sva djeca svijeta“.

Inače, Nedjelja djeteta je počela 5. oktobra kada su mališani od gradonačelnika Slobodana Gavranović dobili ključeve grada i tokom ovog perioda će simbolično upravljati našim gradom. Programom Nedjelje djetete, u subotu 10. oktobra, u Sokolskom domu, biće održana sportska radionica „Odbojka, osmijeh i ja“, a vraćanje ključeva grada predviđeno je za ponedjeljak, 12. oktobar.

ca3

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/carobni-grad-odusevio-i-male-i-velike-banjalucane-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot