Studentski centar Nikola Tesla: Studentima skuplji smještaj i hrana

Objavljeno: 8. 10. 2015 u 10:49h

Upravni odbor Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci usvojio je zaključak o višim cijenama, na osnovu kojih će studenti morati da izdvajaju 40 maraka više za smještaj i hranu u toj ustanovi.

Konačna odluka o skupljem životu u studenjaku biće donesena iduće sedmice, kada će ponovo biti održana sjednica Upravnog odbora. Ipak, prije te sjednice, rukovodstvo centra mora da razgovara sa predstavnicima studenata, kako bi čuli i njihovo mišljenje o novim cijenama.

Studenti će umjesto dosadašnjih 85 za smještaj i hranu mjesečno izdvajati 125 maraka – rekao je direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić i podsjetio da cijene u ovoj ustanovi nisu mijenjane još od 1994. godine.

Babić je naglasio da ovim poskupljenjem smještaja i ishrane neće biti “pogođeni” studenti koji su socijalno ugroženi, djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, bez oba roditelja i studenti sa poteškoćama u razvoju.

Moraćemo donijeti posebne akte, kako bi ova djeca bila u potpunosti ili djelimično oslobođena plaćanja pomenutih naknada za boravak u studentskom domu – istakao je Babić.

Sa druge strane, studenti nisu zadovoljni činjenicom da će im biti potrebno više novca za troškove boravka u domu.

Kažu da nije u redu povećavati cijene, a ne stvoriti bolje uslove za život.

Ako će već da poskupi smještaj i hrana u studentskom domu, onda očekujemo da obroci u menzi budu kvalitetniji i raznovrsniji, a smještaj bolje uređen – rekao je predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović.

Babić poručuje da će i to biti riješeno, te da studenti već sada imaju veće obroke u menzi, nego što je to bilo ranijih godina, a da kada je u pitanju meni, sami mogu i da predlažu koja hrana bi se na njemu mogla naći.

Rekonstrukcija

Zoran Babić rekao je da je Vlada RS već odavno iz Razvojnog programa izdvojila 1,5 miliona maraka za rekonstrukciju tri paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”, ali da ona nije urađena zbog određenih tehničkih barijera.

Svi ti tehnički nedostaci uskoro će biti riješeni, nakon čega ćemo krenuti sa obnovom paviljona – rekao je Babić.

Višim cijenama neće biti “pogođeni” studenti

  • iz socijalno ugroženih porodica
  • djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida
  • bez oba roditelja i
  • studenti sa poteškoćama u razvoju
Tri obroka dnevno u menzi

Sadašnja cijena                      nova cijena

    2,5 KM                                         3 KM

Smještaj po studentu

 Sadašnja cijena                             nova cijena

  10 KM                                     35 KM (maksimalno)

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/studentski-centar-nikola-tesla-studentima-skuplji-smjestaj-i-hrana/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot