Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad (Video)

Objavljeno: 8. 10. 2015 u 09:16h

Ako ništa drugo, Njemcima bismo mogli da ponudimo otpad – tačnije mogućnost da sa deponije u Ramićima koriste metan koji smeće ispušta u atmosferu.

Njemački privrednici koji su posjetili Banjaluku zainteresovani su da otpadne gasove koriste u industriji motora po kojoj su prepoznatljivi. Zato su im se iz Depota posebno obradovali.

“Nadamo se da ćemo pri njihovoj sljedećoj posjeti, pokušati naći rješenje da se gas koji se prikupi na deponiji, ne ide u atmosferu, nego da se spaljuje i da ide u motor i regenerator i da se prozivodi struja, bar za vlastite potrebe, ako ništa drugo”, rekao je direktor JP “Depot” iz Banjaluke.

Pored preduzeća Depot, njemačke privrednike privlače drvna, tekstilna i mašinska industrija RS. Njemci vjeruju da u tim oblastima imamo provjeren kvalitet.

“Mi želimo da vidimo i da upotrebimo na pravi način, da tako kažem, vaše potencijale, gdje ste jaki i gdje već imate provjernu saradnju, da vidimo da to uklopimo sa našom pokrajinom”, objasnio je Džo Vajngarten.

“Ono što je posebna tema bila jeste mašinska industrija, pogotovo automobilska proizvodnja. Druga tema je bila tekstilna, jer jedan od najizvoznijih artikala iz RS, je tekstil i kožarsko-obućarska industrija i posebna tema je bila energetska efikasnost”, priča predsjednik područne Privredne komore Goran Račić.

O potencijalima Njemačke pokrajine Rajnland Falc i Banjaluke, ali i kako da se međusobno povežu, privrednici su razgovarali i sa prvim čovjekom grada. Sljedeći put će, kažu, doći s konkretnim planovima za saradnju.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/njemacki-privrednici-zainteresovani-za-banjalucki-otpad-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot