Banjaluka: Čizme plate, a kaput na rate

Objavljeno: 8. 10. 2015 u 10:13h

Da bi barem djelimično obnovila odjeću i obuću za predstojeću zimu, četvoročlana porodica mora izdvojiti najmanje jednu prosječnu platu, jer se cijene artikala ove sezonske robe kreću od 50 do 500 KM. Kao olakšavajuću okolnost trgovci nude robu na rate.

U firmirane butike odavno su stigle nove kolekcije, ali građani uglavnom odlučuju da pazare garderobu sa pristupačnijim cijenama u radnjama nepoznatih marki, na pijacama ili u prodavnicama polovne odjeće.

Prema riječima prodavaca, ovih dana građani najviše traže čizme, duboke patike, zimske jakne, kapute i tople džempere.

“Mušterije najčešće uzimaju zimske jakne i čizme, a najpovoljnije cijene su 100 KM po artiklu, bilo da su za djecu ili odrasle. Ove godine su i cijene ove robe više za deset odsto u odnosu na lani”, rekla je prodavačica u jednoj od radnji sportske opreme Dijana Ilić.

Dodala je da, kako bi svojim kupcima olakšali kupovinu ove ne tako jeftine odjeće, plaćanje nude i na četiri rate.

“Tačno je da mi dajemo kapute, jakne, obuću i druge odjevne predmete za zimu na odgođeno plaćanje. Zanimljivo je da mnogi čizme plate odmah, a kapute uzmu na rate. Valjda im je tako lakše”, kaže prodavačica iz jedne od prodavnica u Gospodskoj ulici Milka Janjić.

Prodavačica Boja Milošević, koja na tržnici prodaje isključivo mušku odjeću, jakne cijeni od 50 do 65 KM, dok su džemperi nešto jeftiniji.

“Prodala sam nekoliko jakni, ali nisam zadovoljna. Ljudi u većini slučajeva samo pitaju za cijenu, okrenu se i odu”, požalila se Miloševićeva i dodala da će uskoro proširiti asortiman zimske odjeće.

Ništa bolja situacije nije ni kod njene koleginice Dejane Kisin, koja prodaje žensku garderobu.

“Cijena jakni kod mene je od 90 do 110 maraka. Sezona za nabavku zimske odjeće odavno je počela, ali malo ko kupuje. Svi se žale da je skupo iako su cijene kod mene mnogo manje u odnosu na lani”, rekla je Kisinova.

U jednom od butika prodavačica Jelena Škorić zadovoljna je prodajom zimske odjeće i obuće.

“Prilično dobro se prodaju ženske tekstilne jakne srednje dužine, a njihova cijena je oko 200 maraka. Međutim, nešto su manje tražene duge jakne koje koštaju oko 250 KM. Najskuplja jakna u našem butiku je 400 KM, dok je najjeftinija 195 KM”, rekla je Škorićeva.

Dodala je da njenim kupcima nije toliko bitna cijena nego kvalitet i lijep dizajn.

Marina Stanić, majka troje djece, ističe da sa dolaskom svake nove sezone jako teško pronalazi novac za odjeću i obuću i za sebe i svoje mališane.

“Primanja su mala, a sve je mnogo skupo. Samo njih troje da koliko-toliko obučem i obujem treba mi najmanje 500 maraka. Sebe i muža da i ne spominjem”, rekla je Stanićeva i dodala da je od prošle plate uspjela samo čizme djeci da kupi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-cizme-plate-a-kaput-na-rate/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])