Igralište puno rekvizita obradovalo đake u Bočcu

Objavljeno: 7. 10. 2015 u 18:09h

Područna Osnovna škola “Vojislav Ilić” u Bočcu, koja ima 73 učenika, nedavno je dobila dječje igralište od organizacije “World Vision BiH”, što je veoma obradovalo đake koji u njemu prave predah od učenja ili se poigraju tokom školskog odmora.

Uređenje igrališta raznim rekvizitima isplanirano je u okviru razvojnog plana škole, a kako kaže Rajka Čajić, direktor ove škole, imali su sreću da ih dobiju od “World Visiona”, od čijih predstavnika danas nismo uspjeli da dobijemo komentar o ovoj lijepoj donaciji jer su imali više sastanaka.

Koliko ljuljaške, klackalice, tobogani i penjalice znače za mališane Bočca govori i to da pojedini nisu imali priliku da ih koriste ranije.

“Uređeno igralište djecu je dočekalo na početku školske godine, a najveće veselje je bilo prvog dana škole. Imali smo situaciju radosne vriske, malo i padanja, a bilo je situacija da se djeca ni ne znaju ljuljati i klackati jer nikad nisu imala priliku da to probaju”, kaže Čajićeva.

Ova organizacija pomogla je u realizaciji još nekih projekata u centralnoj i područnim školama “Vojislav Ilić”, a njihova saradnja traje osam godina. “Imali smo realizaciju brojnih projekata, od opremanja škole vatrogasnim aparatima, uređenja kabineta muzičkog, istorije i geografije, te podršku radionicama u okviru Nedjelje djeteta”, navela je Čajićeva.

Jelena Lončar, socijalna radnica škole, kaže da opremanje igrališta mnogo znači i djeci i roditeljima jer tu mogu da ih dovedu kako bi kvalitetno proveli slobodno vrijeme.

Učenici ne kriju sreću što njihovo školsko dvorište ima ove sadržaje, te kažu da tu mnogi provode vrijeme čekajući autobus do svojih kuća.

“Igrali smo se stalno na igralištu dok je bilo lijepo vrijeme. Najviše volim da idem na tobogan i da se ljuljam”, kaže učenik Nemanja Šerval.

I učenica Slavica Josipović na novom igralištu voli da provodi vrijeme.

“Najviše volim ljuljaške i tobogan, a tu dolazim često prije škole i na odmoru”, kazala je ona.

Relja Kovljenić ističe kako su prije uređenja igrališta mogli samo da se igraju žmirke ili sličnih igara.

“Sada se ljuljamo, klackamo i silazimo niz tobogan. Najviše idem na ljuljašku”, rekao je Kovljenić.

Učenik četvrtog razreda Mladen Vidović kaže da, kad završi nastava, obavezno ide malo sa drugarima na novo igralište.

Ova djeca, pored učenja i igre, imaju i druge aktivnosti, pa će tako danas u prostorijama škole biti i prodajna izložba njihovih rukotvorina.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/igraliste-puno-rekvizita-obradovalo-dake-u-boccu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot