Medvjed došao na kapiju Gradskog groblja na Pobrđu

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 09:55h

Medvjed sije strah među stanovnicima banjalučkog naselja Pobrđe, koje je od centra grada udaljeno četiri kilometra. Portiri Gradskog groblja primijetili su ovu zvijer juče ujutro oko sedam časova na kapiji.

dd2

Portir Cvijo Kos po dolasku na posao prvi je ugledao medvjeda pored kapije, nakon čega je odmah obavijestio ostale kolege kako bi pozatvorili vrata.

“Dok sam ja otišao po ostale kolege on je pobjegao. Po povratku na mjesto gdje sam primijetio zvijer počeli smo da joj pratimo tragove. Po svemu sudeći ušao je na donju kapiju iz dijela Partizanskog groblja. Kuda je došao tuda se i vratio prema šumi na Šibovima”, ispričao je Kos.

Njegov kolega,  Milan Metlar, ispričao je da dugo radi kao čuvar i da uprkos činjenici da je groblje blizu izletišta Šibovi i šume, medvjed tako blizu nikad nije došao.

“Zaledila mi se krv u žilama! Otprilike sve je trajalo nekih 30 minuta. Obavijestili smo i policiju, koja je odmah potom došla”, rekao je Metlar, dodajući da je pored kapije bilo tragova oko lokvi iz kojih  je medvjed pio vodu.

Ni Vesni Mišić, koja je rukovodilac radne jedinice Pobrđe, nije bilo svejedno kada je od kolega čula kako se grobljem šeta veliki medvjed.

“Jezivo!  Samo kad pomislim na sugrađane, koji redovno u ranim jutarnjim časovima dolaze na grobove svojih najmilijih, kao i na mještane Pobrđa i okolnih naselja, koji su mogli da zateknu medvjeda, obuzme me strah”, rekla je Mišićeva. Dodala je da, iako su iz lovačkog udruženja “Zmijanje” rekli da je medvjed otišao u jazbinu, vjeruje da se još uvijek negdje u blizini groblja krije.

U LU “Zmijanje” ističu da ih je o pojavi medvjeda u groblju obavijestila iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, koji su nakon prijave o pojavljivanju zvijeri blokirali ulicu Franca Šuberta.

“Nešto prije sedam časova dobili smo poziv iz CJB da je primijećen medvjed na Pobrđu. Radi se o velikom medvjedu, koji je viđen u Novom groblju, na pravcu prema Šibovima”, rekao je sekreta LU “Zmijanje” Veselko Pejić. Dodao je su članovi Udruženja odmah izašli na teren, te da je tu već bila veterinarska inspekcija a da su od medvjeda ostali samo tragovi.

“Ovu zvijer su iz šume vjerovatno istjerali pucnji lovaca, jer je u subotu, 3. oktobra, otvorena sezona lova na ostalu divljač. Treba reći i to da medvjed nikad nije bio bliže centru grada”, rekao je Pejić.

Mještanke Šibova Nevena Trninić ističe da je među stanovnicima zavladao strah.

“Djecu koja su ujutro krenula u školu policajci su vratila kući zbog medvjeda. Sreća da nisu vidjela zvijer inače bi svisnula od straha”, rekla je Trninićeva.

Debeljaci

Da medvjedi sve češće haraju prigradskim naseljima i nanose štetu domaćinstvima dokazuje činjenica da je prošle godine ova, zakonom zaštićena, divljač ubila kobilu Miće Ćosića u naselju Debeljaci.

Takođe, u blizini svojih kuća ovu zvijer vidjeli su i mještani Starčevice, Potoka i drugih naselja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medvjed-dosao-na-kapiju-gradskog-groblja-na-pobrdu/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot