Banjaluka: Maćuhice za ljepši izgled banjalučkih parkova

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 14:27h

Počela je sadnja sezonskog cvijeća u parku “Petar Kočić”, parkiću kod Narodnog pozorišta Republike Srpske i na zelenoj površini kod spomenika Banu Milosavljeviću.

mahuc2

Kako su objasnili u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, svake jeseni i proljeća u ovim cvijetnjacima obavlja se zamjena sezonskog cvijeća.

“Ovog ljeta prvi put smo sadili kadificu žute i narandžaste boje. Došlo je vrijeme da cvijetnjake spremimo za zimu i izvršimo zamjenu sa 15.750 biljaka koje su otporne na niske temperature”, rekli su u ovom odjeljenju.

Dodali su da su izabrane maćuhice, cvijet koji dobro podnosi hladnoću i sadi se u jesen, a traje sve do idućeg ljeta. U gradu na Vrbasu ima ukupno 630 metara kvadratnih cvijetnjaka.

U Gradskoj upravi apeluju na građane da posvete više pažnje očuvanju zelenila i cvijeća u gradu, jer je Banjaluka oduvijek nosila epitet grada zelenila.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-macuhice-za-ljepsi-izgled-banjaluckih-parkova/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot